Feb 7, 2023, 04:01

Traian Băsescu se reîntoarce în politică şi îi face curte lui Ponta. Din toamnă se înscrie în PMP

basescu

Traian Băsescu a anunţat la Colegiul Naţional al PMP de la Alba Iulia că se reîntoarce în politică şi se va înscrie în partidul pe care l-a creat.

„După ce am fost la conferinţa regională la Galaţi, la Iaşi, la Piteşti şi aici la Alba, probabil că din toamnă nu voi fi numai partenerul dumneavoastră, ci mă voi înscrie în partidul dumneavoastră. Vă mulţumesc că pe asemenea caniculă v-aţi adunat într-o sală să ne întâlnim”, a spus Traian Băsescu la Alba Iulia.

Anunţul a fost primit cu aplauze de membrii Mişcării Populare. Traian Băsescu a criticat dur PNL pe parcursul discursului şi i-a luat apărarea lui Victor Ponta şi PSD pe proiectele importante, precum votul prin corespondenţă sau Codul Fiscal.

„Partidul Mişcarea Populară ar trebui să fie extrem de activ în a critica poziţia duplicitară a PNL, cu atât mai mult cu cât acest proiect de lege a existat în Parlament şi a fost respins. Nu băgat în sertar, pur şi simplu repins pe PNL şi PSD, iar astăzi doamna Gorghiu e surprinsă că nu vrea PSD. Ce minciună.(…) Oamenii ăştia sunt de un ridicol total. Îmi aduc aminte când îi săreau în cap lui Victor Ponta că nu e bine reducerea de la 24 la 20 la TVA. Şi trebuie de la 24 la 19, să facă dreptate. Până la urmă Ponta a coborât la mintea lor şi le-a dat 19 în Codul Fiscal. Au votat în unanimitate Codul Fiscal, acum liberalii s-au răscucit”, a mai spus Traian Băsescu la Alba Iulia.

Fostul preşedinte a făcut, ca de obicei, şi comentarii critice asupra Justiţiei. Traian Băsescu spune că sunt „prea mulţi judecători timoraţi”, care trebuie încurajaţi să fie de acord sau nu cu rechizitoriile procurorilor.

„A fost o perioadă când au trebuit încurajaţi profund procurorii pentru a avea curaj să deschidă dosare, am uitat însă că justiţia o fac judecătorii. Din păcate, în momentul de faţă avem prea mulţi judecători timoraţi, ei trebuiesc încurajaţi, să aibe curaj să fie de acord sau să nu fie de acord cu rechizitoriul procurorilor. Am văzut destule rechizitorii care, vorba maestrului Cristoiu, sunt editoriale, fără probe, sunt doar păreri şi am văzut şi instanţe care n-au avut curaj să treacă peste punctul de vedere al procurorilor. De fapt, judecătorul face justiţia, avocatul, procurorul sunt parte a sistemului de justiţie, dar Dumnezeul justiţiei este judecătorul şi cred că a venit vremea să facem o politică de încurajare a judecătorilor, de încurajare să aplice legea şi de încurajare să nu fie timoraţi de campaniile televizate”, a declarat la Conferinţa Regională a PMP de la Alba Iulia, Traian Băsescu.

În acest context Băsescu a făcut referire şi la postul de televiziune Antena 3.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares