Feb 4, 2023, 20:48

BREXIT Londra ar putea cere să rămână în UE. Scoţia şi Irlanda de Nord vor să se rupă de Marea Britanie

sadiq

După şocul Brexit apar semnale legate de o posibilă fărâmiţare a Regatului Unit. Cei care au votat în favoarea rămânerii în UE nu doresc să suporte consecinţele Brexit şi deja liderii politic ai Scoţiei şi Irlandei de Nord au anunţat că cele două ţări doresc să rămână în UE. 

Nicola Sturgeon, premierul Scoţiei, a declarat că primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a spus că doreşte independenţa Londrei. „Am vorbit în această dimineaţă cu Sadiq Khan şi a spus clar că împărtăşeşte acest obiectiv (rămânerea în UE), deci avem o cauză comună”, a spus Sturgeon.

Un scenariu halucinant este însă luat în calcul de londonezi. Capitala Reagtului, care a votat covârşitor pentru rămânerea în UE, ar putea cere să nu respecte Brexit. Sub ce formă s-ar putea asta întâmpla, încă nu este clar, dar posibilitatea ca Londra să se rupă de restul Regatului este discutată chiar acum, anunţă BBC.

BBC a făcut o analiză referitoare la posibila rămânere a Londrei în UE, citând analişi care susţin că scenariul nu este imposibil

Profesorul Tony Travers de la the London School of Economics  susţine că referendumul din 2014 pentru indepenenţa Scoţiei a dus la un val de „naţionalism londonez”, studiile sociologice arătând la vremea respectivă că locuitorii capitalei se distanţează de restul Regatului.

Sursa citată de BBC susţine că noul primar al Londrei, Sadiq Khan, este legitimat de votul dat de londonezi să transmită că guvernul este disfuncţional şi că Londra doreşte să se guverneze singură.

Kevin Doran, şeful departamentului de strategie şi cercetare la KBL European Private Bankers, vede Londra ca fiind un oraş independent până în 2035.

Huffington Post arată că londoneii furioşi cer pe reţelele sociale ca Londra să rămân în UE.

london 1

london 2

london 3

Martin McGuinness cere referendum în Irlanda de Nord după Brexit. 

McGuinness spune că guvernul Marii Britanii are obligaţia să convoace un referendum penru a vedea dacă Irlanda de Nord ar trebui să se rupă de Marea Britanie şi să se unească cu Irlanda.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares