Oct 21, 2021, 13:44

Britanicii au descoperit răspunsul pe care îl căuta toată lumea. De ce au refugiații smartphone

XDB115-831_2015_222948_high

Ești surprins de toate pozele cu refugiații care au smartphone? Jurnaliștii de la cotidianul britanic The Independent au găsit răspunsul: „Ești un idiot”. Una dintre problemele tot mai mari ale oamenilor care sunt martori mai mult sau mai puțin voluntari ai exodului și crizei refugiaților este faptul că imigranții au telefoane cu care își fac poze când ajung pe Tărâmul Făgăduinței. Oricare ar fi acela. Rețelele de socializare sunt agresate de sute de poze în care imigranții care fug din calea războiului apar cu haine normale, tineri, iar mulți dintre ei cu smartphone-uri. Trei semne care pentru mulți înseamnă că refugiații sunt pe jumătate afiliați ai ISIS sau, în cel mai fericit dintre scenarii, sunt nedemni de a primi ajutor de la lumea civilizată. Telefonul este păcatul care te condamnă la război și moarte, arată jurnaliștii britanici de la The Independent.

Cât de suprinși ar trebui să fim ca imigranții au telefoane de ultimă generație, se întreabă jurnaliștii din Regat. Judecând după experiența personală, te face un telefon bogat?  Sau îți trădează statutul în societate?  Cu siguranță nu e vorba numai de xenofobie sau ignoranță, ci și de o modalitate eficientă de a introduce un nou element de dispută pe tema imigranților în spațiul public, mai spune The Independent.

Siria nu este o țară bogată, dar nu a fost și nu este un stat sărac. Este catalogată de Banca Mondială ca având o populație cu un venit mediu sub medie. Potrivit statisticilor CIA, 87 din fiecare 100 de sirieni aveau telefoane mobile în anul 2014, față de 123 de telefoane la 100 de oameni, așa cum se găsesc în Marea Britanie.

Venitul mediu în Siria în anul 2007 era de 1850 de dolari. Iar rata de pătrundere a telefoanelor mobile noi pe piață este la fel de mare în Siria ca în multe state europene.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares