Feb 4, 2023, 21:00

Cadou pentru Putin de ziua lui: Ode în presă şi Aviaţia rusă, instalată în Siria pe termen nelimitat

sursa foto Sputnik news

Duma de Stat a votat astăzi, cu ocazia zilei de naştere a lui Vladimir Putin, un memorandum încheiat cu Siria prin care Rusia îşi instalează forţele aeriene pe termen nelimitat în statul aflat în război, informează agenţia Sputnik .

Acordul privind baza Hmeymim a fost semnat la Damasc în 26 august 2015. Conform acestuia, o unitate de aviaţie rusească a fost instalată la cererea Statului Sirian la baza Hmeymim. Moscova folosesşte gratis această bază şi poate aduce aici provizii şi armament fără a plăti taxe vamale.

Instalarea avioanelor rusesşti în Rusia pe termen nelimitat vine în contextul în care liderii occidentali cer imperativ Moscovei să înteze bombardamentele în Siria, după criza umanitară din Aleppo.

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului de la Moscova) a decis vineri să-i trimită în dar lui Vladimir Putin, cu ocazia zilei de naștere, un buchet cu 450 de trandafiri, câte unul din partea fiecărui membru al camerei, în semn de „recunoștință” pentru „munca grea” depusă de președintele rus, transmite DPA.

Presa rusă i-a adus omagii lui Putin, agenţia Sputnik urându-i public la mulţi ani şefului de la Kremlin. Un filmuleţ omagial a fost de asemenea postat pe Twitter de jurnaliştii ruşi, în semn de omagiu

Președintele Putin, aflat la putere de peste 15 ani, a împlinit vineri 64 de ani.

‘Să-i trimitem buchetul însoțit de recunoștința noastră pentru munca grea pe care o depune și de promisiunea noastră că vom lucra cu toții alături de el în beneficiul măreței noastre Rusii’, a declarat de la tribună deputata Valentina Tereșkova, din partea formațiunii Rusia Unită, potrivit Interfax.

Președintele Dumei, Viaceslav Volodin, i-a întrebat pe cei prezenți dacă se opune cineva, însă nimeni nu a avut obiecții, a mai relatat agenția rusă.

Partidul Rusia Unită, pro-Kremlin, din care însă Putin nu face parte în mod oficial, a câștigat o ‘supermajoritate’ în Duma de Stat în urma alegerilor legislative din luna septembrie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares