Sep 30, 2022, 13:28

Cadoul PSD pentru guvernul de tehnocraţi: majorarea salariilor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie

psd si kiwi

Comisiile de muncã şi sãnãtate ale Camerei Deputaþilor au adoptat, marţi, un amendament al PSD prin care se propune majorarea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor, propunerea urmând sã fie dezbãtutã miercuri în plenul Camerei Deputaþilor.

Amendamentul a fost depus la Ordonanţa de Urgenţã a Guvernului 35/2015 privind creşterile salariale în sistemul sanitar.

„PSD, prin deputatul Adrian Solomon, a venit cu un amendament privind creºterea cu 10% a salariilor în sistemul bugetar, de la 1 decembrie 2015 (…). I-am întrebat pe reprezentanþii ministerelor Muncii ºi Finanþelor dacã aceastã mãsurã este sustenabilã. Ministerul Muncii a spus cã susþine amendamentul, iar Ministerul de Finanţe cã nu poate susþine acest amendament, pentru cã ar crea, pentru anul 2016, un deficit de cinci miliarde de lei, care ar putea fi acoperit fie cu tãieri, cu reduceri de la alte capitole de cheltuieli, fie prin prorogarea intrãrii în vigoare a unor mãsuri de relaxare fiscalã”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Cristina Pocora, membru al Comisiei de muncã.

Deputaþii PNL au cerut un rãgaz de o sãptãmânã, în aşa fel încât Ministerul de Finanþe sã îşi facã analiza şi sã se punã de acord cu Ministerul Muncii, a menţionat Pocora, opinând cã viitorul guvern ar trebui sã spunã dacã existã bani pentru aceastã mãsurã.

Ea a precizat cã, în condiţiile în care Guvernul nu ar dispune de banii necesari, ar trebui sã se ştie care va fi costul mãririi salariilor şi la ce anume ar trebui sã se renunţe pentru adoptarea acestei mãsuri.

„PSD a votat acest amendament, nu a dorit niciun fel de dezbatere cu cifrele pe masã, prin urmare mâine (miercuri – n.r.) proiectul de lege va intra în şedinþa de plen. Noi ne-am abţinut, pentru cã abordarea PSD nu a fost una transparentã, ci politicianistã, înainte sã plece de la guvernare pârjolesc România pentru ultima datã. În acest context în care cetãţenii ne cer responsabilitate în stradã, ar trebui sã luãm o decizie responsabilã, cu cifre reale pe masã şi dacã sunt bani sã acordãm aceastã majorare de salarii, iar dacã nu sunt sã ştim sã ne asumãm şi sã vedem care este situaþia realã. (…) PSD vrea sã arunce o gogoaºã electoralã”, a mai susþinut Cristina Pocora.

Ea a adãugat cã propunerea ar trebui reîntoarsã la comisie, iar noul guvern sã spunã dacã sunt bani pentru aceastã majorare.

Potrivit deputatului PNL, în comisii au fost înregistrate 21 de voturi „pentru” ºi 8 abþineri.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares