Mai 30, 2023, 23:24

Canada va continua să primească imigranţii care trec ilegal frontiera cu SUA

sursa foto LifeSiteNews.com

Canada va continua să primească solicitanții de azil care intră ilegal în țară din Statele Unite, a afirmat marți premierul Justin Trudeau, citat de Reuters. El a promis în același timp măsuri de securitate pentru protecția cetățenilor canadieni.

„Vom continua să acceptăm refugiați. Unul din motivele pentru care Canada rămâne o țară deschisă este încrederea canadienilor în sistemul nostru de imigrație și în integritatea frontierelor noastre, și în ajutorul pe care îl asigurăm oamenilor care caută siguranța”, a declarat prim-ministrul în fața parlamentului de la Ottawa, citat de Agerpres.

 Numărul de persoane care trec frontiera din SUA în Canada prin sectoare izolate și nepăzite a crescut în ultimele săptămâni, odată cu temerile că președintele american Donald Trump va impune o politică dură împotriva imigranților. În ianuarie, 452 de persoane au solicitat statutul de refugiați numai în statul canadian Quebec, față de 137 în perioada corespunzătoare din 2016.

Opoziția conservatoare îi cere lui Trudeau să oprească fluxul de azilanți potențiali, atât din motive de securitate, cât și din cauza lipsei resurselor necesare pentru primirea lor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares