Mai 30, 2023, 23:16

Când oamenii sunt monștri. Un spaniol l-a ucis pe Cecil, cel mai mare leu din Africa

Credit foto: Grindtv.com

Nu a fost nevoie decât de un arc, o săgeata și 50.000 de euro ca să ia sfârșit una dintre cele mai frumoase și cunoscute povești din Zimbabwe, dar în același timp și o importantă atracție turistică. Leul Cecil era cea mai mare felină din regiune, și animalul care aducea o avere statului african. Un spaniol a fost identificat ca fiind persoana cea mai căutată în ultimele 2 zile de statul african, căutată pe toate căile. Președintele cerând ajutor chiar și pe rețelele de socializare pentru găsirea făptașului.

Potrivit detaliilor dezvăluite de presa spaniolă, vânătorul a ademenit felina în afara rezervației Hwange. Ca să nu atragă atenția, a folosit un arc cu săgeți pentru a omorî leul fotografiat de zeci de mii de turiști în fiecare an. Apoi, vânătorul spaniol l-ar fi jupuit și i-a păstrat capul ca suvenir. Șeful rezervației este convins că felina în vârstă de 13 ani nu a murit imediat, și că cel mai probabil ucigașii au dus-o într-un loc sigur unde au împușcat-o. Lucrători din rezervațiile africane au declarat pentru publicația iberică ABC că vânătorii ar trebui să realizeze că odată cu Cecil că au ucis cei 7 pui de care avea grijă, pentru că noul mascul care va prelua familia neprotejată, îi va ucide, așa cum se întâmplă în mai mult de 90% dintre cazuri.

Exemplarul avea un colier GPS și făcea parte dintr-un program de monitorizare a vânătorii ilegale care are loc în safariuri, demarat de Oxford în 1999. Datele studiului au demonstrat că nu mai puțin de 72% dintre leii monitorizați au fost omorâți.

Leul Cecil avea 13 ani și era unul dintre cele mai fotografiate animale din rezervaţiile naturale africane.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares