Iun 4, 2023, 01:06

Capcană pentru Dragnea: Ponta l-a scos din conducerea PSD

dragnea si ponta

Victor Ponta nici măcar nu l-a anunţat aseară pe Liviu Dragnea că şedinţa CEX programată pentru astăzi a fost amânată sine die, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea PSD. Dragnea a primit mesajul intern de la secretarul general Dolineaschi despre amânarea şedinţei şi când i-a cerut socoteală premierului, acesta i-a oferit explicaţii despre lipsa de timp, din cauza depunerii jurământului de către noul ministru al Dezvoltării, deşi acest eveniment nu poate dura mai mult de o jumătate de oră. Ponta nu voia ca şednţa CEX să se desfăşoare pentru că văzuse luni la Kiseleff că Dragnea se bucură de o largă susţinere în partid şi că toţi membrii conducerii îi vor cere să rămână preşedinte executiv.

Sursele citate susţin că manevra lui Ponta  a fost menită să îl scoată pe Dragnea din conducerea partidului pe tăcute, pentru că ştia că acesta îşi va depune demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD. Or, dacă şedinţa CEX nu mai are loc, nu mai are cine să îi ceară să rămînă, şi el nu poate să renunţe la demisie din moment ce a anunţat public că va face acest gest. De altfel, chiar astăzi, după amiază, el va merge la sediul central şi îşi va scrie demisia, dupăa care va rămâne simplu membru de partid, fărăr a putea participa nici măcar la şedinţele Biroului Permanent.

„Nu mai vreau să prelungesc această discuţie despre demisia mea. În consecinţă, astăzi, când ajung la partid, o să o înregistrez şi demisia va deveni efectivă. Nu mai pot ocupa această funcţie, nu cred că e în regulă să fiu preşedinte executiv cu această condamnare”, a spus Dragnea.

Nici despre numirea lui Sevil Saiddeh la minister nu a ştiut Liviu Dragnea până aseară, pentru că Ponta s-a opus vehemnt numirii acesteia atunci când tot Dragnea i-a propus-o ca variantă. Saiddeh este un om de încredere al lui Dragnea şi cedarea lui Ponta prin numirea ei reprezintă o încercare de a-i descuraja lui Dragnea eventuale proteste, dar şi de a le da celor din teritoriu un semnal că nu ar trebui să facă acum scandal pentru că Dragnea nu va mai fi preşedinte executiv, pentru că iată, primesc şi ei ceva, un reprezentant în Guvern. Iniţial Ponta a vrut să o pună ministru la Dezvoltare pe Rovana Plumb, apoi s-a gândit la prietenul său Nicu Bănicioiu, însă a fost întâmpinat cu ostilitate de către colegi, care l-au acuzat din nou că numeşte în guvern doar membri ai grupului său de prieteni.

Liviu Dragnea se va întâlni astăzi în Bucureşti, la un restaurant, cu pesediştii veniţi din teritoriu încă de ieri pentru a participa la şedinţa CEX. Inclusiv europarlamentari ai PSD au făcut eforturi pentru a schimba bilete de avion ca să poată ajunge la şedinţă şi anularea acesteia a fost primită cu indignare în partid.

 

 

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares