Oct 24, 2021, 15:14

Cardul de sănătate, blocat la nivel naţional. Ce a pus pe butuci sistemul

card de sanatate

Şefii CNAS spun că o defecţiune informatică a blocat la nivel naţional sistemul cardului de sănătate, dar specialiştii IT lucrează de zor să remedieze situaţia. Între timp, pacienţii aşteaptă de câteva ore la uşile cabinetelor să intre la consultaţii.

În această dimineață, a apărut o defecțiune la sistemul cardului de sănătate, dar acest lucru nu trebuie să blocheze accesul pacienților la servicii medicale sau să îl îngreuneze. Există normele de utilizare a cardului de sănătate în care este prevăzută această situație în care furnizorii trebuie să utilizeze cardul în sistem offline. Mai exact, introduc cardul în cititor, acolo rămâne o amprentă de timp locală, pentru că principalul rol al cardului este de a lăsa o amprentă de timp în sistem. Această amprentă va fi urcată în sistem în termen de 72 de ore, a explicat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase.

Datele trebuie introduse în mod de toți furnizorii aflați în relație contractuală cu Casa de Asigurări. Apoi, după ce sistemul este remediat, vor fi procesate, transmiT reprezentanţii CNAS.

În cazul în care mai sunt furnizori care nu își reamintesc acest lucru, CNAS a postat pe site pașii care sunt de urmat în această situație. Important este ca pacienții să nu aibă de suferit în astfel de situații,  a mai spus purtătorul de cuvânt al CNAS.

0 Comentarii

Shares