Iun 8, 2023, 00:39

Cărţi de Iohannis, Cărtărescu şi autori premiaţi cu Nobel, printre cele mai vândute în 2015

iohannis_lansare__pas_cu_pas_11903100

Cele două volume scrise de Klaus Iohannis -„Pas cu pas” şi „Primul pas”, cartea Adrianei Săftoiu – „Cronică de Cotroceni”, cel mai recent roman semnat de Mircea Cărtărescu – „Solenoid” şi cartea „Dezastrul de la Cernobîl”, de Svetlana Aleksievici, câştigătoare a premiului Nobel pentru literatură, se numără printre cele mai vândute în 2015.

În anul 2015, prima poziţie în topul celor mai vândute cărţi la editura Polirom este câştigată de volumul „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, urmat de „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, şi „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger, potrivit Mediafax.

În topul celor mai vândute cărţi ale editurii Humanitas apărute în 2015 se află „Cum s-a românizat România”, de Lucian Boia, „Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecţie de perle româneşti”, de Radu Paraschivescu, „Dacopatia şi alte rătăciri româneşti”, de Dan Alexe, „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu, şi „Partea nevăzută decide totul”, de Horia-Roman Patapievici.

În topul celor mai vândute titluri ale editurii Curtea Veche Publishing în 2015 primele două poziţii sunt ocupate de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu cele două volume „Pas cu pas” şi „Primul pas”, urmate de cartea „Inteligenţa emoţională”, de Daniel Goleman, care se află pe poziţia a treia.

În ceea ce priveşte topul celor mai vândute titluri ale editurii Cartea Românească, în anul 2015, pe prima poziţie se situează „Fotograful Curţii Regale”, de Simona Antonescu, urmat de „America de peste pogrom”, de Cătălin Mihuleac, „Şoseaua virtuţii. În clasament apare şi volumul „Cartea poemelor mele nescrise”, de Varujan Vosganian.

În ceea ce priveşte topul editurii Humanitas Fiction, acesta este alcătuit din volumele „Supunere”, de Michel Houellebecq, „Elixirul dragostei”, de Eric-Emmanuel Schmitt, „Jocul Ripper”, de Isabel Allende, „Un apartament la Paris”, de Michelle Gable, şi „Soloviov şi Larionov”, de Evgheni Vodolazkin.

La editura Nemira, topul celor mai bine vândute cărţi în anul 2015 este condus de volumul „Cavalerul celor şapte regate”, de George R.R. Martin, urmat de „Noroi, transpiraţie şi lacrimi”, de Bear Grylls, şi „Cei 100”, de Kass Morgan.

Cât despre editura Trei, cele mai vândute volume în 2015 sunt „Fata din tren”, de Paula Hawkins, „Arta de a citi gândurile”, de Henrik Fexeus, „Oraşe de hârtie”, de John Green, „40 de zile”, de Chris Simion.

În ceea ce priveşte cărţile editurii Rao cu cel mai mare succes la public în 2015 s-a afirmat romanul „Biblia pierdută”, de Igor Bergler. Acest volum a fost recompensat şi cu trofeul Gaudeamus pentru cea mai râvnită carte, în urma voturilor vizitatorilor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares