Mar 29, 2023, 19:54

Casa Albă anunţă că a angajat un transsexual

sursa foto Facebook

Casa Albă a angajat cu normă întreagă prima membră care recunoaşte în mod public că este transgen a personalului său, au confirmat oficiali de rang înalt, relatează BBC News online, citat de Mediafax.

Raffi Freedman-Gurspan a început de marţi să lucreze ca directoare pentru sensibilizare şi recrutare în cadrul personalului preşedinţiei.

Angajamentul ei faţă de drepturile persoanelor transgen reflectă „valorile acestei administraţii”, a declarat un oficial de rang înalt de la Casa Albă.

Este vorba despre ultima dintr-o serie de decizii ale preşedintelui Barack Obama de susţinere a drepturilor gay-ilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

„Raffi Freedman-Gurspan dă dovadă de tipul de leadership pe care-l promovează această administraţie”, a declarat Valerie Jarrett, o consilieră de rang înalt a şefului statului american.

Freedman-Gurspan a lucrat anterior pentru Centrul Naţional pentru Egalitate Transgen (NTCE), unde a fost consilieră pentru politici.

Numirea sa la Casa Albă a fost salutată ca un pas important de către reprezentanţi ai comunităţii LGBT.

„Guvernul nostru funcţionează cel mai bine atunci când reflectă realitatea a ceea ce suntem noi ca americani”, a declarat Aisha Moodie-Mills, directoarea Gay & Lesbian Victory Fund and Institute.

Departamentul Apărării îşi revizuieşte interdicţia pe care a impus-o bărbaţilor şi femeilor transgen de a servi în armată, iar Casa Albă a anunţat că salută această decizie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares