Mai 30, 2023, 22:58

Casa Albă, îngrijorată că jihadiştii de la ISIS au tot mai multe maşini Toyota

toyota

Jihadiştii de la ISIS pot fi acuzaţi de multe lucruri, dar pare că au gust atunci când vine vorba de maşini. De aici pleacă şi îngrijorarea Statelor Unite.  Departamentul Trezoreriei SUA investighează modul în care Statul Islamic a reuşit să-şi cumpere, cu precădere, camionete şi SUV-uri Toyota. A şi cerut celui de-al doilea producător auto din lume să dea explicaţii după ce în majoritatea clipurilor de propagandă, jihadiştii apar în maşini Toyota.

Toyota susţine că are o politică strictă şi nu vinde maşini celor care ar putea să le modifice pentru activităţi teroriste şi spune că sprijină ancheta. Ba chiar a demarat o investigaţie internă. În acelaşi timp menţionează că „îi este imposibil să controleze toate canalele indirecte sau ilegale”. Pick-up-urile Toyota Hilux sunt vândute în afara Americii de Nord, Coreii şi Japoniei şi este similar altor două maşini de succes ale companiei, Tacoma şi Land Cruiser.
Gigantul auto a încercat să se apere spunând că majoritatea maşinilor sunt vechi, dar ambasadorul irakian în Statele Unite a declarat pentru ABC că gruparea achiziţionează constant vehicule noi de la Toyota.
„În mod regretabil, Toyota Hilux şi Land Cruiser au devenit o parte integrantă a brandului ISIS”, a declarat şi Mark Wallace, fostul ambasador al ONU.

Toyota a declarat că vânzările pick-up-urilor Hilux şi a SUV-urilor Land Cruiser în Irak au scăzut la 13.000 unităţi în 2014, după ce s-au triplat de la 6.000 unităţi (2011) la 18.000 unităţi (2013).

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares