Ian 31, 2023, 09:36

Cătălin Predoiu insistă pentru colaborarea PNL cu Băsescu la Bucureşti

basescu si predoiu

După ce Alina Gorghiu a respins declaraţiile sale referitoare la negocieri necesare cu Traian Băsescu pentru alegerile la Bucureşti, Cătălin Predoiu a revenit marţi cu aceleaşi idei, declarând că o astfel de colaborare nu ar afecta identitatea politică a PNL.

„Un dialog politic între forțele care nu mai vor în mod real PSD la Primăria Capitalei nu poate strica nimănui și nu subminează identitatea politică a nimănui. Decât să adâncim șanțuri care vor exista oricum și vor rămâne acolo unde sunt, mai bine să construim metereze contra asaltului PSD asupra Capitalei. În principiu, cooperarea politică poate îmbrăca forme diverse: armonizări de mesaje, tactici de atac concertate, proiecte de urbanism susținute unanim de candidații dreptei și multe altele care nu presupun alianțe formale, abdicări de la diferențe și topiri de identități. Toate acestea presupun un dialog politic. În orice caz, după numai două zile de la această propunere, constat că PSD a intrat în panică și țipă din nou dezinformări cu eterna lor obsesie. E firesc acest lucru, PSD știe că în turul doi al prezidențialelor, când electoratul de dreapta a fost compact, dreapta a câștigat”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti 

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce nu va face nicio alianță nici preelectorală, nici postelectorală cu Traian Băsescu sau cu PSD și a precizat că apelul privind concentrarea votului pe candidatul PNL la Primăria Capitalei este adresat în principal electoratului.

„Nu neg că avem nevoie de fiecare vot care ar putea să fie direcționat la un moment dat sau altul către alți candidați. Fiecare partid are dreptul să-și susțină candidatul, dar în același timp se poate gândi că votul acela se duce în defavoarea dreptei. (…) PNL are o decizie în forurile de conducere. Nu vom face nicio alianță preelectorală sau postelectorală nici cu Traian Băsescu, nici cu PSD. Eu mă adresez nu în principal liderilor de partid, apelul meu este în principal făcut electoratului acestor partide”, a spus Gorghiu, la Realitatea TV.

În opinia sa, cine nu va vota în aceste alegeri locale PNL și candidații Partidului Național Liberal va favoriza câștigarea Bucureștiului și a sectoarelor de către PSD.

„Nu e o bătălie în foarte mulți, e o bătălie în doi. (…) Am auzit discuții azi, ieri cum că ne adresăm unui candidat sau altuia. Nu, ne adresăm electoratului celorlalte partide de pe dreapta pentru că e important să înțeleagă (…) de ce ar trebui să-și concentreze votul pe candidatul PNL la Primăria generală”, a precizat Alina Gorghiu

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares