Iul 1, 2022, 01:30

Catrambone, milionarul american care salvează, pe banii lui, refugiaţi din Mediterană

Operaţiune MOAS (foto: Jason Florio, moas.eu)

Christopher Catrambone este un milionar american care, în afară de a face mulţi bani, se mai ocupă şi cu salvarea migranţilor care vor să ajungă în Europa, pe mare. Potrivit unui articol din Time, din decembrie anul trecut, Catrambone cheltuise deja 7,5 milioane de dolari cu MOAS (Migrant Offshore Aid Station), sigura organizaţie privată care se ocupă cu localizarea şi salvarea navelor de refugiaţi de pe Marea Mediterană.

Catrambone era un milionar american obişnuit care îşi trăia viaţa confortabilă în Malta, împărţindu-şi timpul între afacerile bănoase din zonele de conflict şi vacanţele pe iahturile sale luxoase. Compania acestuia, Tangiers Group, oferă asigurare, servicii medicale şi analize de securitate pentru firmele care lucrează în medii cu risc ridicat.

„Eu însumi sunt o persoană strămutată, un refugiat Katrina”, le explica afaceristul reporterilor de la Time, în condiţiile în care se mutase în Malta după ce uraganul Katrina a lovit casa familiei Catrambone din Louisiana. În vara lui 2014, când în Europa se vorbea doar pe la colţuri despre dramele din Mediterană, americanul şi soţia sa, Regina, au înfiinţat Migrant Offshore Aid Station (MOAS) cu scopul de a localiza vasele supraîncărcate cu refugiaţi din Siria, Irak şi ţări africane şi a salva vieţile pasagerilor aflaţi în pericol.

„Nu suntem aici să salvăm lumea, suntem aici pentru a ajuta oameni disperaţi”, spunea Catrambone.”Investim cam 50% din economiile noastre în acest proiect, deoarece este foarte important pentru noi”.

Până la momentul articolului numărul celor ajutaţi de MOAS se ridica la 3000 de persoane…citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares