Iun 7, 2023, 12:46

Cazanciuc a fost înlocuit cu el însuși. Justiția a trecut la Gabriel Oprea, după întâlnirea cu Iohannis

foto dcnews.ro

Printr-o procedură nemaiîntâlnită, premierul l-a remaniat astăzi pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, pe care l-a înlocuit cu… Robert Cazanciuc. La cererea PSD-iștilor nemulțumiți că șeful de la Justiție nu le servește interesele și nu răspunde la comenzile partidului, Victor Ponta a transferat Ministerul Justiției, cu ministru cu tot, la UNPR.

Premierul Victor Ponta i-a spus astăzi lui Robert Cazanciuc, în ședința de Guvern,  că este mai eficient de când este coordonat de vicepremierul Gabriel Oprea, adăugând că, de fapt, ministrul a fost mereu în coordonarea lui Oprea.

„Avem toate avizele pentru toate actele normative, ultimul dintre ele se dă acum de către ministrul Justiţiei. Acum, de când…. tot timpul aţi fost în coordonarea vicepremierului pentru siguranţă naţională – sunteţi şi mai eficient, domnule ministru, şi mă bucură acest lucru„, i-a spus Ponta lui Cazanciuc, în şedinţa de guvern, fără a da alte detalii.

Înainte de ședință, au fost livrate „pe surse” informații despre transferul Ministerului Justiției la UNPR, cu precizarea că Robert Cazanciuc rămâne pe post, dar ca membru UNPR.

Agerpres, agenția de presă guvernamentală, a transmis  tot pe surse că „vicepremierul Gabriel Oprea, preşedinte al UNPR, are încredere în Robert Cazanciuc, îl cunoaşte, îl consideră competent şi profesionist”

De remarcat faptul că transferul Justiției în subordinea lui Gabriel Oprea se face la două zile după ce acesta a avut o întrevedere la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri, întrebat despre înlocuirea sa din funcţie, că nu i s-a făcut niciun reproş în chestiuni concrete şi că el crede că şi-a îndeplinit mandatul, dar dacă lucrurile sunt „văzute obiectiv altfel”, este „gata să plece”.

„Oficial, nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. Dacă mandatul meu ca ministru al Justiţiei a corespuns mandatului iniţial, preluat acum doi ani de zile, şi anume de a avea un raport de ţară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creşterea încrederii în actul de justiţie, dacă ministrul Cazanciuc a făcut ceea ce legea îi permite să facă, această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de Guvern şi dacă nu corespunde mandatului iniţial, evident că sunt gata să plec. Nimeni nu este de neînlocuit. Nu am avut asemenea discuţie cu premierul până în prezent”, a declarat Cazanciuc, la ieşirea de la şedinţa CSM, întrebat dacă i s-a cerut demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares