Iun 9, 2023, 15:18

Ce a găsit Iohannis la vila de vacanță de la Neptun

vila neptun

Ce anume l-a determinat pe Klaus Iohannis să lase treburile Palatului Cotroceni și să plece pentru o zi, dus-întors, la Neptun? Dorința de a verifica în ce stare se află reședința de vacanță destinată Președintelui, semn că, probabil, după ce soția sa încheie anul școlar, intenționează să intre în vacanță.

Vila prezidențială de vacanță face parte din Complexul Lotus din Neptun. Aici și-a petrecut vacanțele Traian Băsescu în ultimii 10 ani, împreună cu familia și în ultima parte a mandatului, și cu Elena Udrea. Complexul cuprinde vilele Lotus, Nufărul, Trandafirul și Ghiocelul, unde au acces pe lângă șeful statului, premierul, judecătorii CCR și președinții Camerei Deputaților și Senatului. Vilele au plajă privată și sunt separate de stațiune printr-o pădure păzită de SPP. Complexul are o suprafață de 134 000 de metri pătrați, o piscină interioară cu apă încălzită, piscină exterioară, băi reci, debarcader, și a înghițit în ultimii ani foarte mulți bani pentru modernizare și dotări.

Numai în 2013, RAAPPS investea 1,5 milioane de euro pentru refacerea celor 5 vile. Vesela a fost înlocuită cu seturi noi din porţelan alb cu fir de aur. Cele 500 de farfurii, castroane boluri pentru supă şi 300 de salatiere au costat 8.000 de euro. Tot atunci, RAAPPS a mai cumpărat 28 de şezlonguri pentru plajă, frigidere, aspiratoare şi
uscatoare de păr. Asta după ce în 2010 cheltuise 120.000 de euro pentru o centrală termică şi  pentru o instalaţie de încălzire a apei din piscină.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares