Feb 2, 2023, 14:16

Ce alegem la anul: PSD ne oferă penali, PNL vine cu traseiști

alegeri

Gheorghe Nichita și-a reluat funcția de șef al PSD Iași și locul în BPN al PSD la centru, Marian Oprișan candidează din nou la CJ, Nicușor Constantinescu ia și el în calcul această posibilitate. Cam asta s-a ales de reforma promisă de Victor Ponta în PSD, cu mesajele anti-penali și limitarea mandatelor baronilor la maximum două. Nici la PNL nu se face caz de principii și respectarea deciziilor privind interzicerea folosirii traseiștilor. După ce s-au luptat cu ordonanța lui Dragnea prin care s-a dat liber la schimbarea partidului de către primari, liberalii su revenit la sentimente mai bune față de cei care i-au părăsit pentru a pleca la PSD și acum au deschis ușa pentru „fiii rătăcitori”, pentru alegerile locale din 2016. 

PSD va începe în luna septembrie selecţia candidaţilor pentru alegerile locale, a declarat, pentru Mediafax, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, iar aleşii în funcţie, cu probleme în justiţie, vor putea să candideze pentru noi mandate, dacă stau bine în sondaje.

Codrin Ştefănescu a declarat, pentru Mediafax, că aleşii cu probleme în justiţie, dar care nu au o decizie definitivă a instanţei, vor putea candida în continuare. „Plecăm de la prezumţia de nevinovăţie. (…) Unii văd la centru baroni, noi vedem în teritoriu un om care este votat cu 60-70%. Dacă Gheorghe Nichita este votat la Iaşi cu 75%, nu contează că la Bucureşti unii îl văd baron. Nu pot să-mi bat acolo joc de sute de mii de voturi într-un judeţ ca acesta, când oamenii gândesc altceva”, a spus secretarul general adjunct al PSD.

Comentând cazul lui Gheorghe Nichita, Codrin Ştefănescu a explicat că unii aleşi sunt în continuare foarte populari în oraşele pe care le-au condus şi, în absenţa unei decizii nefavorabile definitive în instanţă, vor putea candida din nou. “Acum Nichita este anchetat pentru dragostea lui din tei, cu ce a făcut el cu iubita lui acolo. A făcut o greşeală, din dragoste mai îţi pierzi din când în când şi uzul raţiunii, toată lumea a fost îndrăgostită, ştie cum e. (…) La Iaşi avem o organizaţie foarte puternică, care face analize. Dacă acum mie Nichita îmi iese în sondaje cu 74%, dacă acea comunitate îl vrea pe acel om, asta este. Oamenii ăia votează, trebuie să ţinem cont de ceea ce vor oamenii să voteze”, a completat Codrin Ştefănescu.

Senatorul PNL Dan Mihai Marian a vorbit deschis despre disponibilitatea liberalilor de a-i ierta pe primarii care au părăsit partidul la greu, exact în prag de campanie pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut, şi au migrat la PSD.

,,Prima situaţie este atunci când organizaţiile PNL din teritoriu nu pot genera un candidat cât de cât puternic, onorabil, cu şanse de câştig pentru funcţia de primar. A doua situaţie este aceea în care, de exemplu, o organizaţie PNL de comună doreşte să-l reprimească pe primarul liberal plecat la PSD în 2014 şi, pur şi simplu, îl asumă politic cu candidatură cu tot pentru alegerile din 2016”, a scris senatorul pe Facebook.

Parlamentarul susţine că sunt mulţi primari care au plecat în 2014 în tabăra Puterii şi care acum regretă şi ar vrea să se întoarcă în PNL.

„20 – 25 de persoane care fac acest gest astăzi, bat la uşile PNL. Dar, vă spun de acum, vor fi cel mult 10 situaţii în care aceştia vor fi reprimiţi în partid”, a mai spus Dan Mihai Marian.

 

Subiectul a fost discutat la nivel central, iar conducerea PNL n-a dat niciun ordin legat de traseiştii, aşa că fiecare filială poate face ce vrea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares