Iun 6, 2023, 06:44

Ce ar trebui să facă Adrian Năstase cu ouăle de la Cornu

Adriana Dutulescu

Într-o noapte de vară, astă-vară, în holul unui hotel de la Orăştie, Marian Oprişan punea benzină peste focul din Marian Vanghelie. Care era euforic maxim şi vânăt în jurul unui ochi, după ce căzuse în timp ce se chinuia să-i ardă un pumn ministrului (pe atunci) Costoiu. În prealabil se repezise şi la Orlando Teodorovici, urlând în noapte „Hoţilor!”. Era în perioada în care partidul mustea de ură la adresa lui Ponta, chiar înainte ca acesta să anunţe că va candida la prezidenţiale. Baronii tremurau de frica DNA şi Ponta încuraja zvonurile despre puterile lui asupra Laurei Codruţa Kovesi, pentru că teroarea indusă în sufletele şefilor locali îl făcea pe el Zeus în partid. Toţi cârteau pe la colţuri, niciodată la telefon, doar în şoaptă la ureche. Nu mai putem cu Ponta, ne distruge, ne bagă la puşcărie, Ghiţă taie şi spânzură etc etc. Nici măcar unul nu avea curajul să spună cu voce tare aşa ceva şi în niciun caz în faţa lui Ponta.

Vanghelie însă, dezinhibat conform zicerii „in vino veritas”, era decis în noaptea aia să-şi facă dreptate cu pumnii. Revoluţia mocnindă avea în sfârşit o portavoce. Marean era numai bun de aruncat în luptă, drept pentru care Oprişan, unul dintre cei mai mocniţi revoluţionari, l-a luat pe tizul său la prelucrat. În holul hotelului l-a împachetat bine în promisiuni de revoluţie organizată. Nu mai putem să tăcem, Mariane, mîine la CEX trebuie să îi zicem în faţă, vorbeşti tu şi după aia vorbesc eu.

Dimineaţa, la şedinţă, cu capul mare, Vanghelie începe revoluţia. Aşa nu se mai poate, nu mai acceptăm, ori tu, ori noi, şi dă-i şi luptă. Ponta nu zice nimic. În schimb, din colţul său de masă, zice Oprişan in directia lui Vanghelie: „Mariane, dacă nu-ţi convine, poţi să pleci”.

În multe nopţi de vară, această vară, în multe holuri de hotel din ţară, Oprişani multiplicaţi din filiale au pus benzină peste focul din Dragnea. Partidul mocneşte de aceeaşi ură, nimic nu s-a schimbat. Aşa nu se mai poate, nu-l mai vrem pe Ponta, n-o vrem pe Rovana, fă ceva, facem şi noi. Dragnea aranjează cu Zgonea sa anunţe că vrea să o cotracandideze pe Rovana şi el cu şefii din filiale îi ţin spatele. În şedinţa BPN, porneşte revoluţia. Zgonea face apel la unitate. Dragnea se uită în jur şi se trezeşte singur. Doar Bădălău, un cunoscut lider politic regional şi fost condamnat pentru furtul a patru saci de grâu, e lângă el.

(Savanţii spun că gândacii de bucătărie sunt cele mai rezistente creaturi de pe Planetă. Ar supravieţui chiar şi atacurilor atomice. Orice analogie între personaje din PSD şi gândacii de bucătărie este pur întâmplătoare)

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares