Mar 25, 2023, 00:47

Ce face Primăria Bucureştiului cu contractele sub 750 000 de euro? Cumpără fără licitaţie organizări de petreceri, festivaluri şi târguri

Primaria Bucurestiului va cumpara fara licitatie organizari de concerte si festivaluri

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat luni o hotărâre prin care se renunţă la licitaţii pentru achiziţiile de servicii sociale cu valori de până la 3.334.050 lei, aproximativ 750 000 de euro. Mai exact, pentru anumite categorii de achiziţii, de la contractele de pază până la organizări de simpozioane şi festivaluri, procedura de achiziţie nu va mai fi inclusă în SEAP, sistemul public de achiziţii, ci va urma o procedură simplificată şi accelerată, de negociere directă cu Primăria, într-un termen care poate fi şi de 5 zile calendaristice. 

Hotărârea, publicată pe site-ul Primăriei, arată este nevoie de procedură simplificată pentru achiziţii şi că aceasta este în concordanţă cu Legea 98 / 2016 privind regimul achiziţiilor publice. 

„Se aprobă Norma internă a Municipiului București privind procedura simplificată proprie pentru achizițiile publice de servicii sociale și alte servicii specifice, prevăzute în Anexa nr.2 din Legea nr. 98/2016, cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Prezenta Normă privind procedura simplificată proprie, numită în continuare “Norma internă” reglementează achizițiile de servicii sociale și alte servicii specifice, prevăzute în Anexa nr. 2 din Legea nr. 98/2016, efectuate de către Direcțile/Compartimentele de specialitate ale Primăriei Municipiului București care au prevederi bugetare în acest sens, a căror valoare estimată, fără TVA, este mai mare decât 132.519,00 lei și mai mică decât 3.334.050,00 lei, valoare precizată la art.7, alin.(1), lit. c) și alin. (5) din Legea nr. 98/2016, cât și modul de soluționare a contestațiilor, potrivit Legii nr. 101/2016, privind procedura simplificată proprie”, se arată în proiectul citat de România Curată.

Conform legii 98/2016, se pot achiziona prin procedură simplificată contracte de furnizare personal menajer, Servicii de organizare de expoziţii, de târguri şi de congrese, Servicii de organizare de petreceri, Servicii de organizare de târguri şi expoziţii

ce-s-acorda-fara-licitatie

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares