Iun 7, 2023, 22:22

Ce funcţie vrea Ilie Sârbu, cu salariu de 14 000 de lei. Va primi sau nu votul PSD?

ilie sarbu

Socrul premierului Victor Ponta a pus ochii pe o funcţie de vicepreşedinte la Autoritatea de Audit care controlează fondurile europene acordate României. La Curtea de Conturi nu este vacant niciun post de conducere pentru încă 2 ani de acum înainte, însă la Autoritatea de Audit este un post liber.

Autoritatea de Audit este un organism independent din punct de vedere operaţional faţă de Curtea de Conturi şi faţă de celelalte autorităţi responsabile cu gestionarea şi implementarea fondurilor comunitare nerambursabile. Autoritatea de Audit este singura autoritate naţională competentă să efectueze audit public extern, în conformitate cu legislaţia comunitară şi naţională, asupra fondurilor menționate; poate efectua audit public extern şi asupra altor categorii de fonduri, urmând ca reglementările care vizează fondurile respective să prevadă şi asigurarea resurselor necesare.

Potrivit declaraţiilor de avere ale actualilor vicepreşedinţi ai Autorităţii, funcţia este remunerată cu o leafă de 14.000 de lei pe lună, de 3 ori mai mare decât indemnizaţia pe care o primeşte Sârbu la Senat.

Însă acesta trebuie să fie votat în plenul Parlamentului pentru a primi funcţia râvnită. Lucru care nu pare foarte uşor, având în vedere antipatia actualei conduceri a PSD faţă de el. „Nu cred că va fi nimic la nicio Curte de Conturi. Trebuie să îl voteze PSD şi PSD nu îl votează”, a declarat unul dintre liderii PSD pentru BreakingNews24.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares