Mai 28, 2023, 03:48

Ce îi pregăteşte DNA lui Victor Ponta

foto obiectiv.info

În referatul procurorilor referitor la extinderea acuzaţiilor faţă de Sebastian Ghiţă apare menţionat de nenumărate ori numele lui Victor Ponta, despre care martorii audiaţi relatează că a ştiut că Ghiţă cumpăra în Republica Moldova voturi pentru alegerile prezidenţiale, banii fiind daţi de Ghiţă chiar în sediul PSD. Totodată, numele lui Ponta apare în interceptări ca fiind cel care făcea presiuni pentru ca firma administrată de cumnatul său, Iulian Herţanu, să primească banii din contractul de la Comarnic. 

Menţionarea lui Victor Ponta în cele două cauze sugerează că acestuia i se vor deschide noi dosare, disjunse din cel al lui Sebastian Ghiţă. De altfel, una dintre condiţiile puse de procurori lui Ghiţă pentru măsura controlului judiciar este să nu intre în contact sub nicio formă cu Victor Ponta, ceea ce ar putea sugera că şi acesta are cel puţin calitate de martor în acest dosar.

Cum apare Victor Ponta în documentele DNA:

„În acelaşi registru infracțional, Ghiţă Sebastian Aurelian a conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegatorilor din Republica Moldova, la alegerile preşedinţiale din anul 2014, in scopul obţinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisă de inculpat pentru influențarea opțiunilor electorale a fost în cuantum de 350.000 euro”

„Prin prisma cercului relaţional, dar şi a mediului politic frecventat am luat la cunoştinţă în mod direct şi personal despre faptul că numitul Ghiţă Sebastian a utilizat banii obţinuţi din comisioane urmare a
traficului de influenţă exercitat asupra unor factori de decizie numiţi politic pe diferite paliere administrative, în campania electorală determinată de alegerile prezidenţiale din anul 2014, pe care i-a dat cu titlu de mită electorală pentru a cumpăra voturi în favoarea candidatului Victor Ponta. Arăt că, Ghiţă Sebastian, prin persoane interpuse, introduce comisioanele primite într-un sistem de societăţi pe care le controlează în fapt, iar la diferite momente, sume de bani sunt scoase şi folosite în interes personal, economic sau politic.Cu referire la cele arătate mai sus, fac următoarele precizări: Despre acest mod fraudulos de încercare de a câştiga alegerile prezidenţiale pus la punct de Sebastian Ghiţă, avea cunoştinţă inclusiv premierul Victor Ponta – candidatul PSD din campania electorală 2014 pentru alegerile prezidenţiale” (declaraţie martor)

„Prin prisma cercului relaţional, dar şi a mediului politic frecventat am luat la cunoştinţă în mod direct şi personal că numitul ALIN PETRAN, din dispoziţia şi la iniţiativa lui Sebastian Ghiţă, a organizat o structură de tip piramidal în care a cooptat peste 200 de persoane care la rândul lor erau responsabile fiecare în parte de a aduce la vot între 50-100 persoane la secţiile de votare deschise pentru scrutinul prezidenţial organizat în Republica Moldova pentru diaspora românească.

Declar faptul că sumele de bani astfel scoase din ţară şi puse la dispoziţia lui Alin Petran, însemnând suma de aproximativ 400.000 euro, erau daţi personal de către Sebastian Ghiţă, în numerar, la sediul PSD din
Bucureşti şos. Kisselef, despre această înţelegere frauduloasă având cunoştinţă şi candidatul PSD, Victor Ponta.” (declaraţie martor)

„În ceea ce priveşte CL 6 arăt că eu am luat cunoştinţă de la Coman Mihail Marian că Herţanu Iulian Cristian, semnatarul contractului, este cumnatul premierului Victor Ponta. În cadrul discuţiilor purtate cu Boeru Bogdan am aflat de la acesta că intervenţia nervoasă a domnului Ghiţă despre care am relatat anterior ar fi plecat de la email-ul primit de la premierul Victor Ponta prin care se solicita urgentarea decontărilor către SC GROSSMAN ENGINEERING SRL. Din discuţia purtată cu Boeru Bogdan la data de 16.07.2013, dată la care Ghiţă Sebastian m-a apostrofat telefonic cu privire la faptul că aş fi un funcţionar nenorocit, prin aceasta am înţeles că din obsesia mea pentru respectarea legii aş fi încurcat anumite interese, tot acest schimb de documente şi verificări, atât ale consultanţilor, cât şi ale beneficiarului, iritând la nivelul cel mai înalt. În acelaşi context, ceream consultanţei să stabilească reguli foarte clare în scris, prin instrucţiune, în aşa fel încât să nu se lase loc de interpretări”(declaraţie martor)

„Din câte a relatat Boeru Bogdan, ca urmare a unui email pe care i l-a pus la dispoziţie Ghiţă Sebastian în sensul că a putut să-l citească personal, acesta mi-a precizat că Victor Ponta era nemulţumit şi dorea efectuarea decontărilor către SC GROSSMAN ENGINEERING SRL cât mai repede posibil. În acel email, din câte mi-a relatat Boeru Bogdan am dedus că se dorea ca a doua zi să se facă plata, în condiţiile în care certificatul intermediar de plată (CIP) nu era încă aprobat de beneficiar” (declaraţie martor)

BOERU BOGDAN: Bun. Azi, telefon, personajul de poveste: “Salut, băi şefu”. “Băi, vino (neinteligibil), trebuie să vorbim de Prahova”. Şi într-o doară aşa zic: “Ce faceţi?” Io îi zic : ” Hai mă, că uite, trebuie să vorbim cu SEBI, că pula mea, că (neinteligibil).” “ -Bine, vrei să vin cu tine?” “ -Păi, hai dacă vrei.” Şi am ajuns acolo. M-a luat Victor: “Tu cine eşti?”  “Ă… Fiul lui tata şi al lui mama.” Şi acuma începe să zică: “Băi, muncav-aş pula voatră, faceţi voi ceva? Că să moară, să facă … îmi arată un mesaj: ”v.ponta@gmail.com, dacă înţelegi?”. „Bă, am crezut că face intenţionat, dar acum eu o iau personal, că nu se mai poate, că pula mea. Subiectul: Grossmann, ăştia de la Comarnic, Grossmann.”  Îi fut în gât. ”
Că pula mea, că nu-i daţi banii, că tra-la –la”.  Zic: ” Măi şefu, dă-mi (neinteligibil), noi am depus SIL-ul, alea … alea …”.

IONESCU IONUŢ CRISTIAN: Dar, pizda măsii. Trebuie să o ducem înainte că d’aia suntem aici. Dar, dar ce vroia SEBI cu mine că au fost trei ameninţări la adresa mea, urâte.
BOERU BOGDAN: Bă, Ponta l-a futut pe Sebi, Ponta l-a futut pe Cosma, Cosma
l-a futut pe Sebi, Ponta l-a futut pe Sebi, Sebi ne-a sunat pe noi şi “Bă,
în pula mea, rezolvaţi-o, vedeţi cum faceţi!”.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares