Iul 5, 2022, 02:31

Ce job şi-a găsit Cioloş şi ce salariu va primi dacă nu mai rămâne premier

ciolos

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, în cursul vizitei la Ottawa, că are un mandat de premier până la finalul acestui an, după care își va găsi ce să facă.

Acesta a susținut miercuri o conferință de presă la Ambasada României de la Ottawa.

Întrebat de un jurnalist care este viitorul pe care și-l vede în următorii ani și dacă va rămâne premier tehnocrat și după alegeri, Cioloș a replicat, citat de Agerpres: „Nu discut acest lucru. Am mai spus-o și acasă: am un mandat pe care mi l-am asumat până la sfârșitul anului și doar despre acest lucru discut. Asta e important acum — România să fie guvernată în așa fel încât să menținem stabilitatea economică, socială în România și restul — chestiuni privind viitorul personal — nu vă faceți nicio grijă, o să-mi găsesc eu ce să fac”.

Surse guvernamentale au declarat pentru BreakingNews24 că Dacian Cioloş are deja rezerva un post de director la FAO, Food and Agriculture Organization, care funcţionează pe lângă ONU. Un astfel de post este remunerat substanţial, salariile directorilor fiind în jur de 20 000 de dolari lunar. Sursele citate susţin că premierul este foarte dezamăgit de experienţa de prim-ministru şi că şi-ar dori foarte mult s se întoarcă la pasiunea sa pentru agricultură. Însă, în paralel, Preşedintele Iohannis şi liderii PNL încearcă să îl convingă să rămână în România, pentru un nou mandat de prim-ministru. Cioloş nu le-a dat acestora un răspuns definitiv. 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares