Ian 27, 2023, 23:32

Ce joc face Alina Gorghiu? Iohannis vrea ca Tăriceanu să plece de la şefia Senatului, Gorghiu îl invită în PNL

alinuta si kiwi

Preşedintele Klaus Iohannis nu mai doreşte ca al doilea om în stat să fie Călin Popescu Tăriceanu, susţin surse oficiale din Administraţia Prezidenţială. Argumentele Preşedintelui ar fi legate de preferinţee politice rusofile ale lui Tăriceanu, care au făcut ca şeful Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, aflat pe lista liderilor ruşi interzişi în UE, să fie adus la Senat, la sesiunea parlamentară APCMN, ca invitat principal. De altfel, şi Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat că acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple.

Există deja informaţii conform cărora PSD va cere în sesiunea parlamentară de primăvară ca Tăriceanu să fie revocat din funcţia de preşedinte al Senatului, în contextul războiului făţiş dintre acesta şi Liviu Dragnea. Însă, surprinzător, cei care nu sunt de acord cu Klaus Iohannis sunt chiar liberalii. Alina Gorghiu nu este de acord cu schimbarea lui Tăriceanu din funcţie, şi, mai mult, a început negocieri cu acesta pentru a-l aduce în PNL. Surse din conducerea liberalilor susţin că Gorghiu şi l-ar dori pe Tăriceanu candidat la Primăria Capitalei, şi că aceasta, împreuncă cu Daniel Chiţoiu, încearcă să îl convingă pe preşedintele Senatului să se întoarcă în PNL. 

Chiar joi, Gorghiu a declarat că nu este de acord cu schimbarea lui Tăriceanu de la Senat. „Acum, la cald, între un pesedist şi domnul Tăriceanu îl prefer pe domnul Tăriceanu de o mie de ori ca lider al Senatului”, a răspuns copreşedintele PNL Alina Gorghiu, întrebată dacă ar fi oportună schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu, de la conducerea Senatului, în contextul disputelor dintre acesta şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a spus că alianţa parlamentară cu ALDE s-ar putea să nu mai existe.

 

Întrebată dacă membrii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu au intensificat dialogul cu PNL, Gorghiu a afirmat că acest lucru este firesc, în condiţiile în care majoritatea membrilor ALDE provin din PNL. „Majoritatea sunt plecaţi din PNL şi atunci este firesc, se cunosc foarte mulţi între ei”, a spus Gorghiu.

Liderul liberal a declarat că nu exclude posibilitatea discutării unei formule de susţinere cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. „Nu s-a pus problema de acum să discutăm o formulă de susţinere la CJ cu partidul domnului Tăriceanu, dar nu exclud varianta”, a spus Gorghiu,

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares