Oct 24, 2021, 09:23

Ce l-a speriat pe Gabriel Oprea și l-a făcut să se ascundă

goprea

După ce devenise un obișnuit al știrilor și emisiunilor televizate, luându-și în serios rolul de vedetă a interesului național, Gabriel Oprea a dispărut brusc din spațiul public. Nu s-a mai prezentat nici măcar la ședința de marți a Coaliției de guvernare, așa cum nu a participat nici la ședința de luni a conducerii PSD, așa cum obișnuia să facă la fiecare început de săptămână. Nici măcar la sediul partidului nu s-a mai dus și a lipsit și de la ședința Comisiei de afaceri europene a Camerei Deputaților unde era așteptat marți să susțină un discurs.

Surse din conducerea Coaliției De guvernare au declarat pentru Breakingnews24 că dispariția lui Gabriel Oprea este motivată de teama acestuia că vreunul dintre reporterii care sunt prezenți la ședințele politice îl va întreba despre lucrările de doctorat pe care le-a coordonat și care sunt suspecte de plagiat. „A apărut tot acest val de acuzații, pe Internet s-a creat un val și el nu este obișnuit cu așa ceva”, au explicat sursele citate.

Într-adevăr, reporterii care așteptau să ia declarații la aceste ședințe intenționau să îl chestioneze în legătură cu subiectul pe care Gabriel Oprea nu a reușit să-l mușamalizeze în totalitate în presă.

Hotnews a semnalat suspiciuni de plagiat în cazul a patru lucrări de doctorat coordonate de Gabriel Oprea, în calitatea sa de coordonator de doctorat la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”. Este vorba despre lucrările secretarei lui Oprea, Adela Loredana Neagu, despre cea a primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, care este şi secretar general al UNPR, despre cea a avocatei lui Ponta, Loredana Radu, şi despre lucrarea prim-adjunctului procurorului general al României, Bogdan Licu.

Academia de Informații a SRI a anunțat luni, într-un comunicat, că va începe o anchetă în legătură cu acuzațiile de plagiat.

0 Comentarii

Shares