Mar 29, 2023, 09:55

Ce le spunea Ponta baronilor PSD la Orăștie despre cum o va numi pe Kovesi prim-ministru

Adriana Dutulescu

În vara lui 2014, într-o discuție informală desfășurată la finalul ședinței Comitetului Executiv organizat la Arsenal Parc, la Orăștie, Victor Ponta, pe atunci foarte bine înfipt în meandrele Puterii, a simțit nevoia să le transmită baronilor aflați de față un mesaj menit să îi bage în sperieți.

Întrebat de cei aflați la discuție pe cine are de gând să numească prim-ministru după ce va fi câștigat alegerile pentru Președinție, Ponta a spus, zâmbind: „Pe Kovesi. Ar fi o soluție bună”. Marian Oprișan, șocat de vorbele șefului său, a ripostat: „Domnule premier, tu crezi că după ce noi o să muncim să te scoatem Președinte, o să te lăsăm să o pui pe Kovesi prim-ministru?”

„Victore, datoria oricărui Preşedinte e să fie pregătit să primească un glonţ în cap de la poporul său”, a continuat replica baronilor.

„Mariane, până la toamnă o să scăpăm de toți baronii și o să păstrăm unul singur, pe tine, să te dăm de exemplu”, i-a răspuns Ponta.

Ironia face ca Oprișan să fie, într-adevăr, printre ultimii „supraviețuitori” ai celebrilor baroni ai PSD, și ca el să nu fie scos niciun cuvânt de susținere pentru Victor Ponta, care acum este pus sub urmărire penală de cea cu al cărui nume îi amenința pe colegii din partid.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares