Mar 23, 2023, 04:48

Ce lovitură la DNA pregăteşte PSD cu Ponta pe scaunul lui Zgonea

ponta

Victor Ponta s-a înţeles cu Liviu Dragnea să preia el funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, funcţie din care grupul PSD de la Cameră a cerut deja revocarea lui Valeriu Zgonea. Procedura va fi îndeplinită săptămâna viitoare, după ce parlamentarii se întorc din vacanţa de Paşte.

Ponta a fost la şedinţa de grup a deputaţilor PSD, unde s-a făcut repetiţia generală pentru ce urmează să se întâmple. Respectiv, modificarea rapidă a codurilor penale, adică repetarea celebrei operaţiuni denumite de presă „marţea neagră”. În şedinţa de azi a grupului PSD de la Camera Deputaţilor, vârfurile de lance au fost finul lui Ponta, Marius Manolache, şi celebrul deputat Cătălin Rădulescu, care le-au explicat colegilor că trebuie modificate cele două legi penale, pentru că din cauza lui Zgonea „au intrat pesediştii la închisoare”, referindu-se la faptul că Zgonea, un obişnuit al ambasadelor UE şi SUA, a blocat modificările în comisia juridică.

Concret, pe lângă amendamentele care vizează posibilitatea de acţiune a procurorilor DNA împotriva demnitarilor, grupul anti-justiţie din PSD doreşte să se introducă un articol care să interzică denunţurile dacă acestea se poduc la un an după comiterea faptei. Dacă denunţul nu s-a efectuat în decurs de un an, fapta să se prescrie. În plus, pesediştii vor neapărat ca parlamentarii să nu mai fie asimilaţi funcţionarilor publici.

Modificările legilor penale ar uma să se producă săptămâna viitoare, după înscăunarea lui Victor Ponta ca preşedinte al Camerei Deoputaţilor. De altfel, gruparea anti-DNA in PSD soreşte ca el să îşi asume această mişcare politică, având în vedere că data trecută, când ei organizau noaptea operaţiunea „marţa neagră”, el plecase din ţară pentru a nu fi complice la demersul lor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares