Ian 28, 2023, 01:40

Ce minuni a făcut Ponta la Istanbul

vp

De când a plecat premierul Victor Ponta în exilul medical la Istanbul, guvernarea PSD a adoptat un pachet nemaivăzut de măsuri sociale şi economice menite să ridice nivelul de trai al românilor pe culmi visate doar în campaniile electorale.

Măsuri luate în ultimele trei săptămâni:

– medicamentele sunt mai ieftine cu 20%
– salariul minima fost majorat la 1050
– au fost reintroduse pensiile speciale pentru militari, poliţişti, diplomaţi şi funcţionari parlamentari.
– adoptarea noului cod fiscal/scăderea TVA la 19%
-de la 1 august va intra în vigoare o majorare salarială de 12% de care vor beneficia 60.000 de persoane, cadre nedidactice, din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar.
-Guvernul va face si o rectificare: 300 de mii de familii care, dupa dublarea alocatiilor pentru copiii, nu se mai incadrau pentru primirea ajutoarelor sociale vor primi in continuare venitul minim garantat si alocatie de sprijin.

–  a fost alocată suma de 498.900 de lei pentru 148 de familii şi persoane singure, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, după ce s-au făcut în prealabil mai multe anchete sociale. Potrivit unui comunicat al Executivului, între beneficiarii ajutorului se regăsesc 120 de familii şi persoane din 21 de jude?e ale ţării şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu „situaţii deosebite din cauza stării de sănătate sau a altor cauze care pot duce la excluziune socială”.

– a fost aprobat un mandat de negociere a unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 175 milioane euro, în vederea susținerii implementării Proiectului privind construcția de locuințe pentru persoanele/famiilile tinere, destinate închirierii.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares