Mar 28, 2023, 03:15

Ce pregătesc Dragnea și Zgonea pentru Ponta și asociații

ponta se imbratiseaza cu dragnea

Biroul Permanent la PSD va analiza luni proiectul Codului de Conduită care va impus membrilor de partid, conform promisiunii făcute de Liviu Dragnea la Congresul de acum o săptămână.

Concret, Codul va cuprinde un set de criterii de integritate, un fel de șablon după care vor fi măsurați membrii PSD – cei trimiși în judecată pentru fapte de corupție, cei condamnați deja, în funcție de fazele proceselor etc – și în funcție de care cei care au funcții, vor pierde sprijinul partidului sau se va decide ca aceștia să nu mai fie numiți în nicio funcție sau să nu mai poată candida la nicio funcție.

Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat duminică, la Pro TV, că acest cod de conduită se referă „La un anumit mod de a transmite membrilor de partid că trebuie sa facă politică în România, dacă vor susținerea PSD în viitor”.

Acest cod de conduită se aplică tuturor membrilor de partid. Odată aprobat, el va fi obligatoriu pentru toți cei care doresc să candideze în numele PSD pentru o demnitate publică”, a explicat Zgonea.

Întrebat dacă aceste prevederi se vor aplica și în cazul lui Victor Ponta, Zgonea a spus că fiecare caz va fi analizat in parte. „O plângere penală poate să se finalizeze cu NUP. Dar un membru PSD trimis în judecată va face pasul în lateral, dacă e pentru fapte de corupție în timpul mandatului sau”, a spus Zgonea. Mesajul este unul ]ncurajator pentru Victor Ponta, care, deocamdată, este trimis în judecată dar pentru fapte de corupție săvârșite în afara mandatului de premier.

Zgonea a precizat că pesediștii care sunt condamnați pentru corupție își pierd funcțiile și nu mai pot primi altele: „Condamnat pentru corupție, nu, sub nicio formă. Condamnat pentru altceva, depinde pentru ce. Dacă nu are interdicție de a alege sau de a fi ales, dacă nu vrea să candideze la nicio funcție și a fost condamnat pentru că a înjurat pe cineva, poate să fie membru de partid. Organele partidului vor decide”, a explicat Zgonea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares