Dec 7, 2021, 20:05

Ce se renovează pentru siguranța lui Iohannis la Vila Lac 3: buncărul antitero

vila lac

Klaus Iohannis a anunțat că Serviciul de Protecție și Pază zugrăvește și consolidează la Vila Lac 3 partea din clădire dedicată securității Președintelui.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, despre lucrările care se efectuează la Vila Lac 3, reşedinţa sa oficială, spunând că a cerut să fie reparată şi zugrăvită, SPP a cerut anumite reparaţii la rândul său, iar specialiştii au cerut consolidarea clădirii, însă nu a avut „cereri extravagante”

„Nu am avut şi nu am cerinţe extravangante, dar, da, am cerut să fie zugravită casa, am cerut să fie reparată şi zugrăvită faţada. Da, SPP a cerut să se zugrăvească şi să se consolideze o parte care joacă un fel de rol de adăpost. Da, este adevărat că specialiştii au cerut o consolidare a clădirii. M-au informat la sfârşit că asta se face”, a spus preşedintele, răspunzând unei întrebări.

„Cereri extravangate nu obişnuiesc să am”, a adăugat Iohannis.

Vila Lac 3, la fel ca si Vila Lac 2, au un sistem de protecție antiteroristă pentru șeful statului, compus dintr-un sistem subteran de evacuare și un buncăr pentru apărarea Președintelui și a premierului în caz de necesitate, susțin surse din RAAPPS. Buncărul este dotat cu mobilier și aparatură specifică necesităților de comunicare ale unui șef de stat.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares