Iun 8, 2023, 02:36

Ce spune Iohannis despre tăcerea sa: o să tacă în continuare

kiwi

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la o conferinţă a cercetărilor în fizică la Academia Română, a ţinut, în discursuil său, să explice de ce este absent din dezbaterile politice publice şi de ce nu oferă subiecte pentru „breaking news-uri”

„Am ales să particip la acest eveniment pentru a arăta încă o dată care sunt prioritățile mele. Poate că unii se așteptau să vorbesc despre partide sau ar fi vrut să aibă parte de o vară mai agitată politic. Poate că pe alții îi nemulțumește lipsa aşa-numitelor breaking news-uri și a unor declarații incendiare. Pentru mine însă conduita promisă și prioritățile asumate au rămas aceleași. Și nu vor fi nici în continuare umbrite de efervescența politică sau de circumstanțe de moment.”, a spus Preşedintele.

„Mă aflu astăzi alături de dumneavoastră pentru că cercetarea și educația sunt șansa pe care România o are. Șansa unui viitor pe care nu avem voie să-l ratăm. România puternică nu poate fi decât bazată pe cunoaştere, iar prosperitatea și progresul societății vin împreună cu ea. Este un lucru cât se poate de bine cunoscut. Toate guvernele care s-au succedat în timp l-au știut, toți actorii politici și sociali l-au știut și îl știu. Și cu toate acestea, domeniul cercetării suferă de pe urma unei vechi metehne din spațiul nostru public: aceea a lucrurilor începute și neterminate și a intențiilor neconcretizate.”, a mai arătat el, referindu-se la nevoia unei reforme a sistemului de educaţie şi cercetare.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares