Feb 3, 2023, 09:03

Cea mai mare victorie a fondatorului Wikileaks. Assange scapă de o parte dintre acuzaţii

julian_assange_2010-front1

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, nu va mai fi anchetat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală în Suedia, pentru că acestea s-au prescris. Refugiat în ambasada Ecuadorului din Marea Britanie din 2012, Julian Assange nu a fost pus oficial sub acuzare, pentru că procurorii nu au putut să îl audieze.

Procurorii au avut timp până joi, 13 august, să îl audieze pe Assange pentru două dintre acuzaţiile de agresiune sexuală, iar termenul pentru o a treia acuzaţie expiră pe 18 august, conform BBC. Procurorii suedezi au insistat să îl audieze pe Assange în Suedia, însă anul acesta au acceptat să facă acest lucru şi la Londra, însă nu au reuşit să obţină acordul autorităţilor ecuadoriene.

Femeia care l-a acuzat pe Assange de agresiune sexuală susţine că se bucură că a scăpat de acest caz.

„Ea a vrut să îl vadă în faţa instanţei, răspunzând acestor acuzaţii, dar au trecut 5 ani şi acum nu mai este interesată să meargă în instanţă. Vrea să uite tot. A fost o perioadă dificilă pentru ea şi acum încearcă să uite şi să îşi vadă de viaţa ei mai departe”, a declarat avocata femeii, Claes Borgstrom, potrivit BBC.

Assange rămâne însă în atenţia procurorilor suedezi pentru acuzaţia de viol, care se prescrie abia în 2020. Autorităţile britanice au cheltuit aproximativ 17 milioane de euro pentru paza ambasadei Ecuadorului din Londra, în ultimii 3 ani de când Assange se află refugiat acolo.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares