Mar 25, 2023, 13:01

Cel mai căutat criminal din lume, prins după un interviu secret cu actorul Sean Penn VIDEO

Variety.com

Baronul mexican al drogurilor ”El Chapo” a fost prins după ce i-a acordat un interviu, la o adresă secretă, actorului Sean Penn. Interviu publicat în revista Rolling Stone la o zi după anunțul privind capturarea narcotraficantului.

Acesta a fost prins în apropiere de Los Mochis, localitate de coastă situată în statul Sinaloa, în nord-vestul Mexicului, de unde este originar. Sean Penn a declarat că s-a dus în octombrie 2015 în pădurea mexicană pentru ”a avea o întâlnire de șapte ore” cu celebrul traficant, urmată de mai multe interviuri prin telefon și înregistrări video.

Potrivit unor surse, guvernul mexican știa că actorul american și narcotraficantul s-au întâlnit anul trecut, în timp ce traficantul era dat în urmărire.

Guzman a fost arestat ca urmare a unei operațiuni a forțelor armate mexicane, după șase luni de la evadarea lui spectaculoasă dintr-o închisoare de maximă securitate. Autoritățile mexicane au anunțat că sunt de acord cu extrădarea baronului drogurilor în Statele Unite. După arestarea lui Guzman în februarie 2014, președintele Enrique Pena Nieto a refuzat ca el să fie extrădat în Statele Unite și a promis să-l judece și să-l încarcereze în Mexic.

De moment însă se va întoarce în închisoarea de maximă securitate din Altiplano de unde a evadat spectaculos în luna iulie. Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, 58 de ani, a evadat la 11 iulie din această închisoare, situată la aproximativ 90 kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea spre o clădire aflată în construcție.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares