Mar 29, 2023, 19:42

Cel mai fotografiat obiectiv turistic în Bruxelles-ul ultimelor zile: maşina blindată

blindate 3

Belgia rămâne în alertă teristă de nivel maxim în regiunea Bruxelles pentru cel puţin încă o săptămână. În ciuda raidurilor forţelor de securitate şi arestărilor din ultimele zile, cel mai căutat terorist al Europei, Salah Abdeslam, este încă în libertate.

Turiştii care nu au renunţat la sejurul din capitala Belgiei se pozează cu zecile de maşini blindate care patrulează pe străzi. Alerta maximă din Bruxelles se trăieşte printre selfie-uri, spune presa belgiană.

Nivelul de alertă maximă – nivelul 4 – va fi menţinut timp de o săptămână în regiunea Bruxelles, iar metroul şi şcolile, închise de sâmbătă, urmează să fie redeschise miercuri. În plus, 1000 de oameni sunt pe urmele lui Salah Abdeslam, singurul din cei 8 atacatori care a reuşit să fugă după atentatele din 13 noiembrie.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că Organismul belgian de coordonare pentru analiza amenințărilor (OCAM) a luat hotărârea menținerii până luni, 30 noiembrie, a nivelului maxim (4) de alertă teroristă (pe o scară de la 1 la 4) de ‘amenințare serioasă și iminentă’ pentru regiunea Bruxelles, iar pentru restul teritoriului a nivelului 3 de alertă de ‘amenințare posibilă și credibilă’.

Românii care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în ”App Store” și ”Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Presa din Belgia a prezentat informaţii potrivit cărora Salah Abdeslam, 26 ani, de naţionalitate franceză (născut la Bruxelles, în suburbia Molenbeek) ar fi fost văzut la bordul unei maşini pe o autostradă care face legătura cu Germania.

Colegii noştri sunt dotaţi cu echipament special, unii dintre ei au şi mitraliere. Am luat această decizie pentru că este posibil să ne confruntăm cu oameni înarmaţi”, a spus Band Kuepper, purtător de cuvânt al Poliţiei germane.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares