Aug 9, 2022, 13:39

Cel mai popular spectacol televizat al sirienilor. Rusia bombardează, iar Assad filmează

drona siria

Sirienii au început să ridice drone pentru a avea o perspectivă mai bună a aportului lui Putin în Siria. Iar televiziunea de stat difuzează imaginile cu distrugerile provocate de avioanele ruseşti.

Dronele surprind distrugerile provocate atât de luptele dintre armata lui Assad şi rebeli, dar şi modul în care Rusia îşi coordonează raidurile aeriene care au ca scop susţinerea regimului lui Bashar al-Assad.

Doar că ruşii dau şi greş, iar media de la Kremlin uită să menţioneze asta în imensul val de propagandă online. Cel puțin 13 de persoane au fost ucise într-un raid al aviației ruse care a lovit un spital de campanie din nord-vestul Siriei, a anunțat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Situată în provincia Idleb, clinica a fost distrusă de loviturile aeriene, a confirmat un angajat al Syrian-American Medical Society, care administrează spitalul de campanie.

„O structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informații de pe teren, am pierdut doi angajați ai spitalului, un kinetoterapeut și un infirmier”, a afirmat angajatul sub rezerva anonimatului, care nu a precizat dacă loviturile au fost lansate de avioane rusești.

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că a lansat raiduri asupra Sarmine, însă nu a menționat și dacă spitalul a fost atins.

Aviația rusă a efectuat, de la începutul intervenției militare în Siria pe 30 septembrie, peste 500 de raiduri în care au fost ucise peste 370 de persoane, dintre care cel puțin 127 sunt civili, potrivit OSDO.

Un material video realizat tot cu o dronă de un post rus de televiziune oferă o imagine asupra dezastrului provocat în Siria de războiul început în 2012 şi a modului în care Rusia îşi coordonează raidurile aeriene care au ca scop susţinerea regimului lui Bashar al-Assad.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares