Iun 3, 2023, 23:52

Cel puţin 18 morţi după cutremurul din Italia

cutremur italia

Cel puțin 18 persoane au decedat în puternicul cutremur care a lovit centrul Italiei în noapte de marți spre miercuri, a raportat media italiană citând surse locale, informează agenția France Presse

Aceasta evaluare, care este încă provizorie și neoficială, se referă la trei localități, cele mai afectate de cutremur, situate într-o regiune muntoasă, la 150 km nord-est de Roma. Este vorba despre Pescara del Tronto, Amatrice și Accumoli.

La Pescara del Tronto, în regiunea Marche, unde bilanțul este cel mai tragic, miercuri dimineața au fost raportate zece decese, potrivit protecției civile regionale.

Alți șase oameni au murit la Amatrice, în regiunea Lazio, în apropiere de epicentrul cutremurului. Președintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, a sosit miercuri dimineața la fața locului, informează media italiană.

Primarul din Accumoli, localitate situată în apropiere de epicentrul seismului, a raportat două decese și a declarat că așezarea este pe jumătate distrusă. El a spus cel puțin patru persoane sunt încă sub dărâmături. „Aici este o tragedie, avem morți și clădiri distruse”, a spus el.

Unele surse media italiene prezintă o cifră a deceselor mai mare de 18 persoane prin înglobarea acestei familii de patru persoane din Accumoli în numărul de victime, mai notează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Acesta a fost urmat de peste 50 de replici, cea mai puternică având magnitudinea de 5,4 grade și fiind înregistrată la ora 02:33 GMT.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares