Mar 29, 2023, 18:56

Cele mai bune 11 feluri de mâncare din lume

Pizza napoletana

Care sunt cele mai bune mâncăruri din lume? Nu este o întrebare la care se poate răspunde ușor, atâta vreme cât fiecare dintre noi are propriile preferințe. Ei bine, cu ceva timp în urmă, CNN Travel a încercat să răspundă la întrebare asta, cu ajutorul unor experți, și a făcut un clasament cu vreo 50 de feluri de mâncare din toată lumea. Noi le-am selectat pe primele 11. Iată-le mai jos.

Massaman curry
Massaman curry

1.  Massaman curry, Thailanda

Massaman curry este un fel de mâncare thailandez dar care este orginar, se pare, din Persia, fiind adus în ”Țara zâmbetelor” în secolul 17. În fine, se spune că ar fi regele mâncărurilor de tip ”curry” și se gătește, în principal, cu carne de pui, dar și cu carne de vită, porc etc. Diferența ar consta în condimentele folosite la pasta de curry, care fac massaman curry cu adevărat specială.

2. Pizza napoletană

Cea mai bună pizza din lume a fost și este în continuare cea din Napoli. Pizza originală napoletană se bazează pe simplitate, se gătește doar în cuptoare cu lemne și folosește sare de mare, făină de gâu de calitate superioară, trei tipuri de roșii proaspete, iar aluatul este rulat manual. Ingredientele de bază sunt: aluat…citește continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares