Ian 31, 2023, 00:11

Cerșetorii români și-au făcut tabără lângă Scotland Yard, sediul Poliției Metropolitane din Londra

Credit foto: Daily Express

12 români, veniți din Franța, s-au instalat în centrul Londrei, chiar lângă sediul Scotland Yard. Conaționalii noștri s-au dotat cu saltele, scaune și chiar un cort, pentru desele zile ploioase londoneze, notează publicația cunoscută pentru campaniile anti-emigrație, Daily Express.

Chiar dacă stau la câțiva metri de sediul Poliției Metropolitane din capitala britanică, oamenii legii spun că nu au simțit nevoia să îi evacueze pentru că nu au deranjat pe nimeni și reprezintă niciun risc de securitate.

Unul dintre românii care cerșesc în zonă, Marian Șerban, a declarat pentru jurnaliștii britanici că au venit cu un vapor din nordul Franței.

„Am venit să muncesc acum o lună cu vaporul. Dar nu ne ajută nimeni. Parcul este plin cu o altă familie de români, 12 la număr, dintre care și două femei. Sunt aici de mai puțin de o lună, dar nimeni nu îi bagă în seamă. Toți am venit să muncim. Nu ne-am permis să zburăm, așa că toți am venit prin Calais(n.r. Franța).”

Tabăra este amplasată într-o zonă cu multă verdeață, îngrădită și mai ferită a parcului, astfel că vizitatorii nu îi pot vedea pe românii care trăiesc acolo. Cerșetorii locuiesc între gara Victoria și piața Westminster, una dintre cele mai aglomerate și scumpe zone ale capitalei londoneze.

Credit foto: Daily Express
camp-585254
Credit foto: Daily Express

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares