Ian 27, 2023, 10:12

Cimitir plutitor pentru miile de refugiați care au murit Mediterană

1500x900px

Un cimitir plutitor a fost creat în memoria celor aproximativ 4000 de sirieni care s-au înecat în încercarea de a traversa Marea Mediterană. 200 de pietre mortuare inscripționate cu numele unora dintre imigranți care și-au pierdut viața plutesc acum pe mare.

Cimitirul a fost creat la îndemnul rudelor și supraviețuitorilor de o asociație care vrea să tragă un inedit semnal de alarmă asupra amplorii dramei umane.

„Mulți dintre ei au vrut doar să ajungă în Europa, dar Mediterana s-a transformat într-un cimitir pentru sirieni”, spune un supraviețuitor. „Visam la mare, abia așteptam să o văd. Acum o urăsc. Aș fi vrut să mor în bombardamentele din Siria decât să văd atâta moarte”, spune un altul care lucrează pentru asociație.

Proiectul poate fi văzut acum pe theseacemetery.com, acolo unde fiecare piatră funerară dezvăluie povestea miilor de refugiați care au murit. De asemenea, site-ul sfătuiește oamenii asupra modalităților în care pot ajuta. Cimitirul plutitor a fost creat, în mod simbolic, și pentru că multe persoane care și-au pierdut viața nu au mai fost găsite niciodată.

Conflictul din Siria a creat cea mai mare criză umanitară din al Doilea Război Mondial. 4,6 milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

 

0 Comentarii

Shares