Mai 28, 2023, 15:46

Cine este agentul american al lui Băsescu

turcescu

Robert Turcescu a făcut public un interviu cu Darren White, prezentat drept „Interviu exploziv cu Darren White, fostul sef U.S. Secret Service”, interviu în care acesta vorbeşte despre faptul că Laura Codruţa Kovesi nu este neutră şi obiectivă şi că are scopuri politice în spatele dosarelor instrumentate de DNA.

”Aș avea niște dubii cu privire la legitimitatea anchetelor în desfășurare demarate de aceste structuri pentru că de regulă sunt represalii cu ținte politice”, a spus Darren White.

Întrebat de Turcescu dacă crede că Laura Codruta Kovesi trebuie reconfirmată ca şefă la DNA, Darren White răspunde: ”Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră corectă şi obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta”.

Cine este acest Darren White şi ce îl califică pentru a face declaraţii despre activitatea procurorilor din România?

În primul rând că Darren White nu figurează nicăieri ca şef al Secret Service, nici în general, nici în Europa, aşa cum a fost el prezentat. Figurează pe site-ul Ambasadei de la Bucureşti (foto) ca ataşat din partea Secret Service la Bucureşti. Agenţii Secret Service în străinătate au misiuni legate de criminalitatea cibernetică, de altfel White fiind menţionat în presă în 2011 în legătură cu un prejudiciu de 1 miliard de dolari adus de români americanilor prin infracţiuni informatice.

Însă, acelaşi Darren White apare, tot în presa românească, menţionat în legătură cu o companie de consultanţă în securitate pe care a înfiinţat-o în România, retrăgându-se în 2013 din Secret Service.

Gândul nota în 2014 că White a activat ca agent al Serviciilor Secrete SUA timp de 25 de ani, iar după retragerea din activitate a pus, în România, bazele companiei de consultanţă ASC Global Security.

În al doilea rând, este de remarcat faptul că Robert Turcescu este oficial consultant al PMP, fiind prezent la şedinţele partidului lui Traian Băsescu. De asemenea, un alt apropiat al lui Traian Băsescu, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, a publicat şi el, în 22 ianuarie, un interviu cu acelaşi personaj, în care, culmeam, acesta spunea că ar fi un mare pericol dacă Laura Codruţa Kovesi nu ar primi un nou mandat la DNA:

politicscan„Știți, ar trebui să facem două lucruri: întâi ar trebui să avem un tablou corect al performanței doamnei Kovesi și apoi ar trebui să ne întrebăm cu cine o înlocuim și de ce? Care sunt opțiunile? Pentru că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla e să o înlocuiești pe Kovesi cu cineva care e mai puțin agresiv, mai puțin inteligent, mai puțin determinat și care să nu fie obiectiv în lupta pentru prinderea corupților. Poziția de șef al DNA e importantă, deoarece România e sufocată de corupție.”

Interviul a fost promovat în mediile apropiate lui Traian Băsescu şi a fost share-uit chiar pe pagina de facebook a partidului lui Traian Băsescu

Deci, personaje aflate în sfera de influenţă a lui Traian Băsescu folosesc un fost angajat al Serviciului Secret american – care este un fel de SPP şi care nu face niciodată declaraţii sau analize politice – pentru a crea impresia că americanii au un anumit punct de vedere într-un anumit subiect, respectiv, în cazul de faţă, că nu ar mai susţine-o pe Kovesi la şefia DNA. În fapt, este vorba despre un fost angajat al Secret Service care şi-a deschis în România o afacere, şi care, potrivit unor surse bine informate, nu reprezintă politica Departamentului de Stat.

embassyprincipleofficers

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares