Aug 13, 2022, 04:12

Cine este femeia care a ajuns să fie simbolul ororilor jihadiste de la Bruxelles

captura twitter

A devenit fotografia care reprezintă atentatele din Bruxelles. Imediat după explozii, a deschis prima pagină a marilor publicații ale lumii, de la New York Times, Wall Street Journal, USA Today, The Guardian, la Der Standard sau Le Journal de Québec. Este o femeia care privește șocată, în panică, la puține secunde după cele două explozii de pe aeroportul Zaventem.

Are sânge pe fața plină de praf, poartă un sacou galben și pantaloni negri, sfâșiați de suflul exploziilor. Lângă ea, o femeie mai puțin afectată de deflagrație, vorbește la telefon. Imaginea a fost surprinsă de Ketevan Kardava, un corespondent al televiziunii publice georgiene, victimă a exploziei, care a reușit însă să se adună și să culeagă informații și imagini ca să își facă meseria așa cum știe mai bine, după cum a declarat pentru Time.com.

Numele femeii devenită simbol al atentatelor din Bruxelles este Nidhi Chaphekar, stewardesă a companiei indiene Jet Airways, mamă a doi copii din Mumbai, care se îndrepta spre aeroportul american din Newark, SUA, pentru o altă cursă. A scăpat cu viață după ce tavanul a căzut pe pasageri, ucigând 11 dintre ei.

„Nu plângea, nu țipa. Doar se uita în jur, cu teama”, își aduce aminte Ketevan Kardava, jurnalista care a fotografiat-o.

Povestea ei a făcut înconjurul lumii odată cu fotografia. Mii de oameni i-au transmis mesaje de încurajare pe Twitter, unde a început să circule hashtagul  #PrayForNidhi.

Nidhi Chaphekar lucrează de 15 ani la Jet Airways, iar acum este internată într-un spital din capitala belgiana. Familia nu a reușit să ajungă până acum în Bruxelles să o viziteze.

0 Comentarii

Shares