Iun 2, 2023, 02:30

Cine l-a salvat pe Șova? Arestarea se întoarce la CCR

foto Aktual24.ro

Cine l-a salvat pe Șova de arestare pentru a doua oară? Este întrebarea care a fost pusă cel mai des după anunțarea numărării bilelor din urnele Senatului.

După un calcul al absenților, bănuielile au căzut pe oamenii lui Vasile Blaga din PDL, pentru că din echipa lui au lipsit cei mai mulți, în frunte cu Anca Boagiu, Gigi Chiru și Mihaela Popa. Din tabăra liberalilor au lipsit în total 11 senatori, care, având în vedere că diferența de voturi la arestare a fost de 6, ar fi asigurat încuviințarea cererii DNA.

O discuție între patru ochi purtată înainte de vot de Vasile Blaga și Ilie Sârbu (vezi foto) ar fi putut duce cu gândul la acest lucru, mai ales că din tabăra PSD au fost voci care au spus că s-a negociat cu 4 senatori liberali pentru susținerea lui Șova.

ilie sarbu si blaga

Liberalii, care au înregistrat video momentul votului, susțin însă că nu ei au trădat, ci senatorii UNPR, care la ședința din 25 martie au votat pentru ca Șova să fie arestat. Așa s-ar explica de ce Dan Șova a fost șocat în momentul în care Gabriel Oprea a refuzat să dea mâna cu el în sala de plen, ignorându-i prezența. Dacă Șova avea cunoștință de o promisiune a susținerii UNPR făcută conducerii PSD, avea toate motivele să fie bulversat de răceala cu care a fost tratat.

„Se vede clar pe înregistrare că senatorii noștri au votat toți cum trebuie, iar cei care au lipsit, au lipsit motivat, fiind plecat în delegații externe. Crin Antonescu a lipsit pentru că el nu vine decât dacă are un interes personal în a veni la ședințe, oricât te-ai ruga de el”, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea PNL.

Telenovela arestării lui Dan Șova nu se termină însă aici. PNL va contesta  din nou la CCR votul dat de Senat pentru arestarea lui Dan Șova.

„Contestăm la CCR faptul că s-a reluat votul pentru arestare în loc să se reinterpreteze numărul de voturi dat prima dată, așa cum a cerut Curtea Constituțională. Eu i-a zis lui Șova că nu scapă nici în gaură de Ponta”, a declarat pentru BreakingNews24 privicepreședintele PNL, Ludovic Orban.

Iohannis acuză PSD și Parlamentul că se opun statului de drept

„Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate”, a scris Președintele Klaus Iohannis pe Facebook, după votul împotriva arestării lui Dan Șova.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares