Feb 4, 2023, 00:19

Cine vrea răul Greciei? Niciun grec între cei 14 arestați în urma violențelor din ziua votului din Parlament

Credit foto: The Independent

Din cei 14 oameni arestați în protestele de miercuri spre joi noapte, niciunul dintre ei nu erau greci, potrivit publicației Kathimarini. 12 dintre ei ar fi fost reținuți pentru mesajele scrise cu graffiti la stațiile de metrou, în timp ce, deasupra lor, în Piața Syntagma, zeci de manifestanți aruncau cu cocktailuri Molotov și pietre în polițiști, în semn de protest față de măsurile de austeritate ce aveau sa fie trecute prin Parlament după miezul nopții.

Patru dintre cei arestați erau nemți, trei polonezi,  alți doi erau francezi, un altul olandez, unul australian și un ucrainian. Trei dintre ei au fost amendați și li s-a întocmit dosar pentru distrugeri cauzate în stațiile de metrou.

Alte două persoane arestate în fața Parlamentului după ce au atacat poliția, au fost identificate ca venind din Italia și Albania.

Peste 12.000 de protestatari care nu erau de acord cu noile măsuri de austeritate convenite de guvernul Tsipras și Eurogrup s-au adunat în piața Syntagma, în fața Parlamentului elen, unde s-au bătut cu forțele de ordine în noaptea de miercuri spre joi. Mai mulți polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost atacați de manifestanți cu cocktailuri Molotov. Polițiștii  au folosit gaze lacrimogene pentru a dispera mulțimea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares