Iun 7, 2023, 22:29

Cioloş a scos-o din sărite pe Alina Gorghiu. „Răspunde-mi domnule!”

ciolos

Alina Gorghiu i-a cerut miercuri premierului Dacian Cioloş să răspundă cât mai repede plângerii PNL privind alegerile locale, afirmând că ştie care este poziţia oficială a Guvernului şi nu înţelege de ce îi ia trei săptămâni să scrie două fraze într-o adresă.

„Ce mă îngrijorează este că procedura este uşor întârziată. Dacă domnul prim ministru a optat să nu se implice activ în modificarea legislaţiei electorale, atunci am speranţa de la el că n-o să mă ţină până în ziua 30 ca să răspundă la plângerea nostră prealabilă. Eu ştiu dinainte răspunsul Guvernului, că hotărârea lor este una legală. Foarte bine, dar răspunde-mi domnule asta!”,a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la Adevărul Live, întrebată care sunt şansele ca PNL să reuşească să modifice legislaţia electoraă pentru a permite revenire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Alina Gorghiu a afirmat că deşi „calendarul este foarte strâns”, liberalii mai au încă timp ca să depună sesizarea în contencios administrativ.

„De ce îi ia Guvernului trei săptămâni să scrie două fraze într-o adresă. Ar fi putut să ne răspundă după trei zile. În continuare mai avem timp, dar e foarte strâns calendarul. Vom vedem ce se întâmplă. Sunt optimistă. Eu nu doar mă lupt. Sunt convinsă că dacă această sesizare va ajunge în timp util pe masa CCR, adevărul va fi de partea noastră, a celor care văd o majoritate de 50% plus 1 care să legitimizeze orice ales local”, a spus Gorghiu, citată de Mediafax.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares