Mar 30, 2023, 05:18

Cioloș: Antena 3 nu trebuie să plece luni din sediu și nu va înceta emisia

antena 3

Dacian Cioloș a declarat în plenul Senatului, unde a fost chemat pentru a da explicații legate de ordinul de evacuare dat de ANAF pentru sediile Antenei 3, că televiziunile trustului Intact nu își vor înceta emisia și că acestea nu trebuie să elibereze sediile luni, când expiră termenul de 5 zile, deoarece „de-abia acum începe procedura care va mai dura luni întregi”

Premierul a explicat că acțiunea ANAF nu este un atac la libertatea presei, ci aplicarea unei hotărâri judecătorești definitive.

„O instituție a statului a decis să aplice o hotărâre judecătorească definitivă. Nu este un atac la libertataea presei, decizia ANAF nu afectează activitatea jurnaliștilor. Posturile tv nu își pierd licențele și televiziunile vor emite inclsuiv luni pt că suntem de-abia la începutul unei proceduri care va mai putea să dureze luni bune”, a declarat Dacian Cioloș în plenul Senatului.

Acesta a explicat că el nu a fost informat de către ANAF în legătură cu acest caz dar că nici nu trebuia să fie informat. Cât despre termenul de 5 zile dat ca termen limită pentru evacuare, șeful Guvernului a spus că acesta nu este unul specific, ci este prevăzut de lege pentru toate cazurile de executare silită. Persoanele juridice pot să atace în instanță acest termen, a spus premierul.

„Proprietar al acestor bunuri este statul român și este datoria statului să valorifice aceste bunuri”, a susținut Cioloș. În ceea ce privește acuzațiile legate de descinderea abuzivă a angajaților ANAF la trustul Intact, prim ministrul a anunțat că a cerut ANAF „să reanalizeze modul în care se raportează la cetățean și în care își desfășoară activitatea” „Nu trebuie să aibă o atitudine de intimidare”, a arătat șeful Executivului.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares