Iun 2, 2023, 02:26

Cioloș, chemat în Senat să dea explicații în legătură cu evacuarea Antenei 3

antena 3

Senatul a decis cu 70 de voturi pentru, 2 împotrivă și 3 abțineri ca premierul Dacian Cioloș că fie convocat miercuri în plenul Camerei Superioare pentru a da explicații în legătură cu ordinul de evacuare emis de ANAF pentru sediile Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut propunerea privind invitarea premierului, spunând că „ne aflăm în fața pericolului anihilării statului de drept de către forțe oculte”.

„Din păcate lucrurile evolueaza din rău în mai rău. După atacul inacceptabil la adresa unei televiziuni, e un plan bine pus la punct de anihilare a democrației. Descinderea brutală organizată de ANAF, cu controlul identitatii, un control abuziv din care nu a lipsit decat folosirea gazelor lacrimogene, e un derapaj din seria derapajelor existente deja.
Ceea ce s a intamplat ieri la o televiziune liberă nu e o încercare de recuperare a creanțelor, e o încercare de suprimare a libertății presei”, a spus Tăriceanu în plenul Senatului. Acesta a arătat că se impune o atitudine pe măsură a Parlamentului și că Senatul are dreptul să ceara guvernului explicații.
„Să cerem prim ministrului să vină mâine să dea explicații de urgență”, a spus Președintele Senatului.

PSD și UDMR au votat în favoarea propunerii lui Tăriceanu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares