Mar 29, 2023, 19:07

Cioloş continuă debirocratizarea. Nu mai trebuie să te duci personal la Poliţie pentru acte

ciolos

Premierul Dacian Cioloș anunţă noi măsuri de debirocratizare aplicate acum şi de Poliţia Română

„Un nou exemplu că modernizarea, adaptarea la era digitală și apropierea de cetățeni se întâmplă în mod real, pas cu pas, în instituțiile cheie. Principiul insuflat de Guvern prin demersurile de simplificare și debirocratizare, aplicat acum de către Poliția Română, cu un rezultat care va scuti oamenii de multe drumuri și cheltuieli„, a scris Cioloș, miercuri, pe Facebook.

Totodată, premierul a distribuit un comunicat al IGPR, potrivit căruia Poliția Română operaționalizează prevederile OUG 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale.

Conform IGPR, atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și a Poliției Capitalei.

De asemenea, informează Agerpres, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu se mai deplasa la unitatea de poliție, cetățenii pot trimite dovada plății amenzii la e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care i-a sancționat.

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares