Mar 29, 2023, 10:26

Cioloș intră în război cu PSD. Nu retrage HG privind data alegerilor locale

sursa foto Mihai Sturzu

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că nu intenționează să abroge hotărârile de guvern referitoare alegerile locale și că nu dorește să intre în jocurile politice ale partidelor.

„De ce să le retrag? Guvernul le-a decis, ele au fost propuse de Autoritatea Electorală Permanentă, care este în subordinea Parlamentului și care AEP le-a propus respectând întru totul legea organizării acestor alegeri inclusiv cu termenele, cu datele. (…) Nu vreau să intru în jocurile politice ale partidelor. Pot să le înțeleg că fac aceste jocuri pentru că se pregătesc pentru alegeri. Dar sunt alegerile lor, eu am anunțat că nu mă prezint la alegeri. Eu vreau ca ele să fie organizate cât mai bine”, a spus premierul la Bruxelles într-o discuție cu jurnaliștii.

Cioloș a adăugat că stabilirea cât mai rapidă a datei alegerilor a fost una dintre cererile partidelor politice exprimate în discuțiile informale pe care le-a avut cu reprezentanții acestora.

„Din discuțiile informale pe care le-am avut cu partidele legate și de data alegerilor au fost și solicitări — „haideți, anunțați data alegerilor cât mai devreme, ca să știe lumea să se poată pregăti”. Asta am făcut”, a spus prim-ministrul.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat marți că a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloș în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabilește data alegerilor locale, iar Executivul să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru alegeri.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares