Mar 30, 2023, 10:16

Cioloş, la masă cu Obama şi Trudeau

ciolos-no-tomorrow

Premierul Dacian Cioloș a participat la deschiderea celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la Summit-ul liderilor privind criza globală a refugiaților, organizat de SUA alături de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic și Suedia, precum și la conferința despre Guvernare Deschisă co-prezidată de președinții Franței și Africii de Sud, în prima zi a reuniunii ONU, organizată la New York.

De asemenea, premierul Dacian Cioloș și soţia sa, Valerie Cioloș-Villemin, au participat la recepția oferită de președintele SUA Barack Obama și de Michelle Obama în onoarea șefilor de delegație. Totodată, șeful Executivului a participat la dejunul la nivel înalt oferit de Secretarul General ONU Ban Ki-moon, în onoarea șefilor de delegație, anunţă un comunicat al guvernului.

În marja reuniunii ONU, premierul român a avut întâlniri cu omologul său canadian Justin Trudeau, cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto, cu președintele Egiptului, Abdel Fattah El Sossi, cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon și cu Directorul Executiv UNEP, Erik Solheim și a participat la evenimentul de marcare a primei aniversări de la adoptarea Agendei 2030.

Întâlnirea cu premierul canadian Justin Trudeau a fost dedicată, în principal, temei liberalizării vizelor pentru cetățenii români, anunţă Guvernul.  Cei doi prim-miniștri au apreciat că există perspective bune pentru ca vizele să fie ridicate într-un viitor cât mai apropiat. Totodată, au discutat despre contribuția Canadei la operaționalizarea deciziilor luate la summitul NATO de la Varșovia privind întărirea flancului estic al Alianței, cu precădere la Marea Neagră.

ciolos-si-trudeau

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares