Iul 3, 2022, 09:01

Cioloş: „Nu folosesc poliţie în trafic. E o chestiune de bun-simţ”

ciolos

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, la Timișoara, că el nu folosește echipaje de poliție pentru a se deplasa în trafic și că preferă să se trezească mai devreme pentru a ajunge la timp la birou.

Întrebat dacă renunță la coloana oficială, în contextul în care, la Timișoara, ar fi venit fără un astfel de dispozitiv, premierul Cioloș a răspuns, într-o conferință de presă: „Nu am folosit. Nu știu ce înțelegeți prin coloană oficială. Sunt niște reguli pe care SPP-ul, conform legii, trebui să le asigure, dar nu am folosit poliție și nu o să folosesc niciodată. Prefer să mă trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca să ajung la birou la timp decât să zăpăcesc lumea de cap, în București sau în altă parte. E o chestie de bun simț, dincolo de reguli, de protecție, și așa mai departe. Trăim într-o societate modernă unde, indiferent că unul este prim-ministru și altul e muncitor, trebuie să ne simțim la fel, cetățeni, și să ne asumăm, fiecare, rolul de cetățean înainte de a ne pune în față funcția pe care o avem, care e vremelnică și e trecătoare”.

În context, premierul Dacian Cioloș a refuzat să comenteze pe tema scandalului în care este implicat procurorul general Tiberiu Nițu, legat de folosirea coloanei oficiale.

„Nicicum nu comentez (cazul Procurorului General — n.r.). Sunt autorități care trebuie să răspundă la aceste întrebări înainte să comenteze un prim-ministru”, a afirmat Cioloș, citat de Agerpres.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares