Iun 3, 2023, 13:23

Cioloş recunoaşte că habar nu avea pe cine numise la Sănătate

ministrul pisi

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat luni că l-a retras pe Andrei Baciu din lista cu miniştri imediat ce a văzut unele informaţii din presă, admiţând că a aflat că este rezident abia după ce l-a propus ministru al Sănătăţii.

„L-am retras (pe Andrei Baciu – n.r.) pentru că aşa am decis eu. Am aflat uitându-mă în presă. Colegii mei, colaboratorii mei care urmăresc presa mi-au semnalat acest lucru şi în următoarele cinci minute am luat decizia”, a declarat Cioloş.

Întrebat când a aflat că Baciu este rezident, Cioloş a spus că după ce l-a nominalizat. „Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experienţa pe care am văzut-o, nu am avut aceste detalii în CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am văzut experienţa şi din discuţiile pe care le-am avut cu el mi s-a părut că sunt anumite idei interesante”, a declarat Cioloş.

Întrebat de ce l-a retras pe Andrei Baciu, Cioloş a spus: „Pentru că sunt nişte lucruri pe care dânsul, din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calităţi, competenţe profesionale şi idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile şi nu vreau să pătez în niciun fel imaginea şi integritatea acestui guvern şi de aceea am luat această decizie foarte rapid, imediat ce am aflat.”

Premierul desemnat a mai spus că şi-a asumat propunerea şi că îşi asumă, de asemenea, şi decizia de a-l scoate de pe listă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares